„Evil Dead Rise“ (2023) - Alyssa Sutherland.

Foto: Kaader filmist
Film
23. aprill 2023, 08:56

ARVUSTUS | Kui emmel on halb tuju! Eestis mitte linastuv „Evil Dead Rise“ on vapustavalt võimas, võigas ja verine kinoelamus

Aasta 2023 on moment, kus viie Euroopa rikkama riigi hulka jõudnud väikene Eesti on tugev IT-riik ja võimas majandus võrdväärne suurte Skandinaavia riikidega. Kahjuks see muidugi ei ole tõsi, sest samal ajal kui Eesti alles vaevaliselt 5G internetti katsetab (maailmas juba vananenud tehnoloogia), peab kohalik kinosõber sõitma Lätti või Soome, et uusi õudusfilme vaadata. Verivärske ja vägivaldne „Evil Dead Rise“ jõudis maailma kinolevisse neljapäeval, siis ei jäänud muud üle kui sõita lõunas asuva naaberiigi väikesesse linna Valmierasse, kus asub mõnusalt hubane väikene kino „Gaisma“. Vapustavalt positiivne õudusfilmi elamus tekitab muidugi küsimuse, et miks Eestis seda filmi ei näe?

Iirima õudusfilmide lavastaja Lee Cronin on võtnud üle teatepulga Sam Raimi käest, kes nüüd on hoopis üks produtsentidest. Teine tuntud nimi produtsendina kirjas on ei keegi muu kui Bruce Campbell isiklikult. Natukene konteksti siia inimestele, kes kohe nendest nimedest aru ei saa, siis Sam Raimi (lavastas Tobey Maguire'iga kolm Ämblikmehe filmi) on tänaseks kuulus lavastaja, kes kunagi kaua aega tagasi tegi ühe õudusfilmi nimega „Evil Dead“. Seal mängis peaosa tema parim sõber Bruce Campbell kui kohmakas Ash Williams. Sellest kasvas suur frantsiis, kus on palju filme, videomänge ja isegi edukas seriaal. Ja julgeksin isegi öelda, et „Evil Dead Rise“ on terve frantsiisi üks parimaid filme kui isegi mitte kõige parem. 

Edasi lugemiseks: