Inimesed

Piiskop Philippe Jourdan: elu väärib lõpuni elamist ka siis, kui haigus on keha täielikult laastanud. Elu on püha (14)

LISA KOMMENTAAR

elaja planeedil Maa7. aprill 2023, 18:52
Kuremäe kloostri kirikus ei tohi küümalt süüdata enesetapjale. "Tõe ja õiguse " Juss maeti surnuaia taha kui põlatud enesele käekülgepanija, kirik ei halasta.
Need7. aprill 2023, 14:10
pühadused on täielikult elukauged tegelased. Igasugune empaatia puudus iseloomustab seda seltskonda. Kui see tegelane peaks kunagi jõudma sinnamaani, kus elu maapeal on hullem kui põrgu, las siis tuletab meelde oma sõnu. Ja las siis kannatab ja naudib elu lõpuni elamist. Ei ole ise usklik aga need mustades kitlites tegelased on nagu põrgust tulnud kurjamid.
Ruts7. aprill 2023, 09:49
Võiks minna Ukrainasse kahe rinde vahele ja seal seda juttu rääkida, saaks ilmselt ruttu selgeks, mida Jumal tegelikult elu pühadusest arvab?!
lubadused6. aprill 2023, 17:29
Paradiis pidi olema nii umbe-hää koht. Aga miks ei tohi siis sinna minekut kiirendada?
Pole6. aprill 2023, 15:27
see jumal kedagi aidanud.Kus ta on kui süütuid inimesi tapetakse.Kui ise ennast ei aita ei aita jumal ammugi mitte.
Arvamus6. aprill 2023, 14:46
Korduvalt on kirjutatud, et ei tohi lasta loomal valudes piinelda, pandi magama. Aga inimesel võib küll? Kui viimase staadiumi vähihaige on ülitugevates, väljakannatamatutes valudes... Olen sellist juhtumit pealt näinud. Need tugevad valud kestsid aastaid, iga päev ja viimane aasta oli täielik põrgu.
Miks siis Eesti ja USA6. aprill 2023, 13:43
alluvad 50 riiki saadavad juba aastaid Ukrainasse taparelvi, kus nende relvadega juba 9 aastat igapäevaselt tapetakse sadu inimesi? Kuidas see pühadus siis reaalias välja näeb, kui lääneliitlased on viimase 23 aasta jooksul algatanud 9 sõda iseseisvate riikide territooriumidel, kus on hukkunud 10 miljonit inimest. Ja kuidas ühed sõjad ei leia taunimist ja riikide enesekaitselised , eksistentsiaalsed sõjad on taunitud?
väsinu6. aprill 2023, 10:16
"Surm ise on karistus", samas surm on vabanemine, üleminek igavikku. Tema vana haige isa on liikumatuna kallite lähedaste hella hoole all, tore. Aga paljudel pole ühtki lähedast, kõik on tast loobunud, kui ta üksi kuskil hooldekodus mähkmete peal lebab. Surma, mitte elupäevade lisa oodates. Aga jah, selle ameti esindaja peabki oskama hästi rääkida.
huvitav6. aprill 2023, 09:02
Jääb mulje, et jumal ongi seal taevas selleks, et jälgida inimeste piinasid.
Tige kana6. aprill 2023, 08:18
Noh ei ole arukas intervjuu, primitiivne katoliiklik seisukoht, et las inimesed kannatavad, ei tea mis teolooogilistel põhjustel. See tuleb ainult ühest, ennast peetakse Jumalaks, kes teab alati, mis teistele hea on!
Miin6. aprill 2023, 11:57
Kannatused ei ole vaid Katoliiklik seisukoht see on paljudes religioonides omane oluline hinge arengu komponent. Samuti elus kus on heitlusi ja kannatusi, need ehitavad tugeva ja täisväärtusliku inimese. Ilma kannatusteta lihtne elu viib allakäiguni ja nõrkuseni.
to miin 11.576. aprill 2023, 13:29
inimesel on vaba valik - õppida läbi õpetuse või läbi kannatuse. Tihti viib just kannatus õpetuse juurde (minul nii oli). Aga osa inimesi lendavad nagu liblikad läbi elu, ei õpetust, ei kannatust. Aga jah, oma elu peame kõik ise lõpuni elama koos teiste abiga, valu ei tohi inimene tunda.
tom6. aprill 2023, 08:17
Kui jumal oleks maailma loonud, siis kuidas lõi ta ilma sellise, et ühegi teise liigi jaoks elu püha ei ole? Mitte keegi teine ei piina looduses puruhaigeid ja väeteid lõpmatuseni! Süüakse ära. Meditsiinissteem ja kirik aga oma püha rahalehma niisama minna ei lase! Tuleb ikka täiesti tühjaks pigistada. Piinata! Ja teenida! Raha on püha. Võim on püha. Inimene on vahend.
Miin6. aprill 2023, 12:01
Keegi ei käse sul neid ravimeid osta ja Farmaatsia tööstusi nuumata. TUhandeid aastaid on inimesed elanud ainult abiks looduslikud vahendid. Minu lapsepõlve kodus oli riiulite viisi igasuguseid looduslike teesid, Ekstrakte ja juurikaid millestteha leotisi. Nurmenukk, sialill, raudrohi, paise leht, põdrasammal, jõhvikad ja kümned ja kümned teised looduslikud vahendid. Mis aiatas külmetuse vastu teine oli hea põletiku vastu või valuigistina. Farmaatsia tööstuse vahendid ei ravi haigusi need peidavad sümptomeid.