Foto: Maria Kilk
Üritused
3. aprill 2023, 10:55

GALERII JA REPORTAAŽ | Tartu lokaalis kostitab jõukas mees teenindajat 40eurose jootrahaga. Peoperenaine: „Need, kes elavad palgapäevast palgapäevani, kuu lõpus enam peole ei tule.“ (5)

Pisut tuikuv noormees tellib baaridaamilt kokteili, ulatab talle laisalt 50eurose rahatähe ja viipab käega: „Tagasi ei ole vaja“. Ta võtab kokteili ja liigub värviliste tulede saatel tantsuplatsile. Kümme eurot joogi eest, 40 eurot jootrahaks – Sõbra Pesa perenaine Mari-Liis ei ole üllatunud. „Kuu lõpus käibki jõukam klient,“ tõdeb ta. „Need, kes elavad palgapäevast palgapäevani, kuu lõpus enam peole ei tule.“ Peoperenaise toonis on kindlust – ta teab, millest räägib.

Heade mõtete linnas asuv Sõbra Pesa ei ole koht, kuhu inimesed saabuksid oma üles vuntsitud fassaadi näitama. Kohas, mis avatud vaid kahel ööl nädalas, ei istu kliendid maheda meeleolumuusika saatel vaguralt oma kohtadel ega postita Instagrami pilte kallitest gurmeevõileibadest, mille taustalt paistab hoolikalt sinna sätitud disainerkäekott.

Siin laiuvad elu ja pidu kogu oma eheduses.

Edasi lugemiseks: