UUS PÕLVKOND KREISISID: „Kreisiraadio“ kuldaegadel olid kõigil kolmel mehel lapsed alles väikesed. Hannese süles on poeg Joosep, Tarmol Kirke, Peetril Paola. Pilt on tehtud ilmselt 1998. aasta sügisel, kui Kirke oli umbes kaks ja pool ning teised aastajagu nooremad.

Foto: Erakogu
Inimesed
1. aprill 2023, 06:00

Siiri Leinatamm: Tarmol, Peetril ja Hannesel olid ühe skaala naljad, ehkki inimestena olid nad väga erinevad (7)

„Eetris on „Kreisiraadio“ ja stuudios on... Ma ei hakka nimesid nimetama, neid ei ole vaja kellelgi teada,“ kuulutab meeshääl, mis on äravahetamiseni sarnane Peeter Oja häälega. „Meid ei huvita, mida teie meist arvate. Te võite meid sõimata, Laarile teada anda, võite isegi Merile kurta, et mingid vennad mölisevad raadios. Ärge kuulake meid, meil on palju rahulikum saadet teha, kui on vähem kuulajaid!“ Küll veidi lühendatult, aga umbes selliste sõnadega algas 30 aastat tagasi kõige esimene „Kreisiraadio“. Saade, mis peaaegu kohe tõusis kustumatu tähena Eesti huumoritaevasse.

Esimene „Kreisiraadio“ oli eetris reedel, 2. aprillil 1993. aastal – täpselt 30 aastat tagasi. Saate ajakava nägi ette nõnda: sissejuhatus ja reklaam, siis ülestunnistustelefon, lauluvõistlus, järjejutt, maleminutid, uudised, õhtu külaline, õhtu intervjuu, lauluvõistluse tulemused, klassikaminutid ning nädala horoskoop.

Loost saad kuulata ka „Kreisiraadio“ esimest osa!

Edasi lugemiseks: