Baines (Martin McCann) üritab Borgi kataloogist piltide põhjal saadaolevatest vahenditest MAY nimelist tugitooli ehitada.

Foto: Kaader filmist
Film
29. märts 2023, 17:04

KES ON MART TANEL TOOMI TRILLERIS? „Kui lihteestlane mainitakse ära filmis, mis läheb suurde maailma, siis loomulikult käib pea sellest ringi.“ (1)

Tanel Toomi uues maailmalõpuhõngulises ulmefilmis „Viimane vahipost“ mainib tuntud näitleja mitmel korral Eesti mööblitootjat Borgi ja Marti, kes olevat pärit Eestist. Õhtuleht uuris, kellega on tegu ja kuidas selline reklaam ettevõttele mõjunud on. „Eestlase äratundmine Hollywoodi staariga filmis tundus väga mõnus huumor,“ kommenteerib ettevõtte Borg asutaja Mart Jõhvikas, kellest filmis räägitaksegi.

Tanel Toomi uue filmi tegevus viib vaatajad lähitulevikku – aastasse 2063, kus inimkond saab maitsta enda mõtlematuse vilju. Selles postapokalüptilises linateoses on inimeste tegutsemine kaasa toonud drastilise kliimamuutuse ja ookeanide veetase on katastroofiliselt tõusnud. Maailma on jäänud vaid kaks suuremat kontinenti ja järjest tõusva veetaseme eest pagedes on hukka saanud miljardid inimesed. Kahe kontinendi vahele merre on rajatud vahipost, mis peaks hoiatama maismaad vaenlase pealetungi eest. Vahipostil ootavad neli sõdurit oma vahikorra üleandmist, mis oleks pidanud aset leidma juba kolm kuud tagasi. Teadmata, kas nad üldse kunagi koju pääsevad, peavad nad pidevalt otsima kaugusest vaenlast, keda nad siiani kordagi näinud pole. Pinna all kobrutavad pinged pääsevad valla hetkel, mil silmapiirile ilmub salapärane laev.

Edasi lugemiseks: