PALJU VÕRDSEID LAVASTUSI: „Oli suur hulk, lausa kümmekond, suhteliselt võrdset lavastust. Ning mu isiklikud eelistused olid ka võib-olla natukene mujal, aga meie suure žürii otsus kujunes lõpuks niimoodi, et lavastajaauhinna saab „Melanhoolia“,“ sõnab teatriliigiüleste auhindade žürii esimees Kerri Kotta.Foto: Aldo Luud
Teater
27. märts 2023, 21:00

Lavastajaauhinna pälvis Juhan Ulfsak „Melanhoolia“ eest, mille tõid lavale Von Krahli teater ja Ekspeditsioon

Kerri Kotta: „Sel aastal ei olnud eristuvat lavastust, mis ilmselgelt oleks teistest peajagu üle.“

„Sel korral ei olnud uusi teemasid, teiste seast väga väljakargavat lavastust või enneolematut lavastuskeelt ja -võtestikku,“ ütleb teatriliigiüleste auhindade žürii esimees Kerri Kotta mulluse teatriaasta kohta. Hindajate laual oli viis lavastust. Hindajaid oli žüriis tosin. Karjumist ja kaklemist ette ei tulnud, žüriiliikmed pidasid end Kerri sõnul üleval vaguralt. Küll aga võttis otsustamine tublisti aega, kokku saadi mitu korda. Mõttevahetuseks.

Žürii ees seisis keerukas valik. Lavastajaauhinnale kandideerisid Tanel Jonase „Kõik ägedad asjad“ (Eesti Noorsooteater), Jarmo Reha „Divide et impera* jaga ja valitse“ (Ekspeditsioon ja Kanuti Gildi SAAL), Ene-Liis Semper, Tiit Ojasoo ja Giacomo Veronesi  „72 päeva“ (Eesti muusika- ja teatriakadeemia), Taago Tubina „Arst“ (Ugala teater) ja Juhan Ulfsaki „Melanhoolia“ (Von Krahli teater ja Ekspeditsioon).

Edasi lugemiseks: