„Puuduta mind“ saate külalised olid Liina Velsker, Heli Ayera, Teresa Mängel; saatejuhid Anu Saagim, Sirje Presnal.

Video: Karol Kaldoja
Puuduta mind
15. aprill 2023, 21:25

KÜLAS ON EESTI VÄGEVAD NÕIAD LIINA VELSKER, HELI AYERA JA TERESA MÄNGEL – 1. OSA

„PUUDUTA MIND“ 272. SAADE | Tereza Mängel: meie, nõiad, käime selles teises Egiptuses, millest turistidele ei räägita

Müstilistele ja vahel ka maistele teemadele pühendunud ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi „Puuduta mind“ saate külalisteks on seekord tuntud nõiad Liina Velsker, Heli Ayera ja Teresa Mängel. Naised on juba aastaid käinud tarkusi kogumas Kairo ülikooli egüptoloogidelt ning loomulikult viiakse neid Egiptuses ka kohtadesse, kuhu turiste ei lasta. „Me oleme näinud hunnikus saateid, kus küsitakse, kuidas neid püramiide ikka ehitati. Tegelikult on see kõik teada. Joonistused on seinte peal, aga turistile seda ei räägita, sest kui ei ole salapära, siis see turist ju ei tule,“ teavad nõiad.

Vaata videot!

Müstilistele ja vahel ka maistele teemadele pühendunud ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi „Puuduta mind“ saate külalisteks on seekord tuntud nõiad Liina Velsker, Heli Ayera ja Teresa Mängel. Naised on juba aastaid käinud tarkusi kogumas Kairo ülikooli egüptoloogidelt ning loomulikult viiakse neid Egiptuses ka kohtadesse, kuhu turiste ei lasta. „Me oleme näinud hunnikus saateid, kus küsitakse, kuidas neid püramiide ikka ehitati. Tegelikult on see kõik teada. Joonistused on seinte peal, aga turistile seda ei räägita, sest kui ei ole salapära, siis see turist ju ei tule,“ teavad nõiad.Vaata videot!

Eksisteerib tegelikult kaks Egiptust: üks turistidele ja teine ajaloo- ja müstikahuvilistele.

Tereza: Tõepoolest, eksisteeribki kaks Egiptust. Üks on puhtalt turismi jaoks – ninn-nänn, kõik need lihtsustatud lood vaaraodest ja vanadest egiptlastest, et turist ostaks papüürust, nikerdatud kujukesi, kleidikesi, ehteid. Teine Egiptus on see õige, sellest turistile ei räägita. Paraku need kaks maailma lähevad väga lahku.

Edasi lugemiseks: