Film „Naerata ometi“ (1985).

Foto: Kaader filmist
Film
23. märts 2023, 10:30

Leida Laiuse sajandal sünniaastapäeval avatakse mälestuspink ja toimub filmi „Naerata ometi“ eriseanss koos näitlejatega (1)

Selle aasta 26. märtsil oleks Eesti üks tähtsaimaid režissööre Leida Laius saanud 100-aastaseks. Tallinna Kesklinna valitsus ja kino Artis meenutab filmilavastaja Leida Laiust mälestuspingi avamisega Tallinnas Lembitu pargis, 26. märtsil kell 15.00 ja tema filmi „Naerata ometi“ eriseansiga kell 16.00 kinos Artis.

Filmile teevad sissejuhatuse kaasrežissöör Arvo Iho ja näitlejad Kerttu Aaving, Tauri Tallermaa, Katrin Tamleht ning Siiri Sisask!

Leida Laius viibis tööasjus sageli Tallinnfilmi (praegune kino Artis) majas Harju tänaval, tema kauaaegne elukoht oli aga Mustamäel. Veidi vähem on aga teada asjaolu, et aastatel 1962-1965 elas ta Ants Lauteri tänaval, mis toona oli veel osa Imanta tänavast. Just siin, tema toonasest kodust üle tänava avabki Kesklinna valitsus mälestussildi. Sümboolne on ka pingi asukoht vaatega mänguväljakule - nii nagu Leida Laius oma loomingus keskendus palju lastele ja nende emadele.

Edasi lugemiseks: