Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia 2022. aasta septembris Kopenhaagenis Taani kuninganna Margrethe II 50. valitsusaasta pidustustel.

Foto: IDA MARIE ODGAARD/AFP/SCANPIX
Inimesed
21. märts 2023, 13:37

Rootsi kuningas ja kuninganna tulevad Eestisse riigivisiidile (9)

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia on 2.-4. maini president Alar Karise kutsel Eestis riigivisiidil, mille käigus kuninglik paar külastab Tallinna ja Tartut. 

Rootsi kuningapaari riigivisiit kinnitab presidendi kantselei teatel Eesti ja Rootsi lähedasi sõprussuhteid – seda enam, et tänavu tähistab Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf oma trooniloleku 50. aastat.

Kuninganna Silvia 2007. aasta septembris Tartus, teda saatmas president Toomas Hendrik Ilves koos abikaasa Evelin Ilvesega ning toonane Tartu Ülikooli rektor Alar Karis koos abikaasa Sirje Karisega.

Foto: ALDO LUUD

Kuninganna Silvia ja Tartu Ülikooli rektor Alar Karis 2007. aastal Tartus.

Foto: ALDO LUUD

Riigivisiidi keskmes on julgeoleku- ja kaitsekoostöö tugevdamine, majandussidemete tihendamine, rohe- ja digipöörde võimalused ning koostöö energeetikas, teaduses ja innovatsioonis.

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia 2002. aastal koos president Arnold Rüütli ja Ingrid Rüütliga jalutuskäigul Tallinna vanalinnas.

Foto: RAUNO VOLMAR/DELFI MEEDIA

Rootsi kuningapaar külastas iseseisvuse taastanud Eestit kuningliku visiidiga 1992. aasta aprillis ning eravisiidiga 2002. aasta mais.

Kuninganna Silvia koos Ingrid Rüütliga 2002. aastal jalutuskäigul Tallinna vanalinnas.

Foto: RAUNO VOLMAR/DELFI MEEDIA

Kuninganna Silvia osales 2007. aasta oktoobris Tartu Ülikooli 375. aastapäeva juubelipidustustel. Eestit on varasemalt, 2014. ja 2018. aastal, külastanud Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel.