Video: Kuvatõmmis videost
Inimesed
20. märts 2023, 11:17

ÕL VIDEO | „ROOSA REPORTER“ | Lennujaama eri: mis on pilooditöös kõige hirmutavam ja mida üritavad reisijad turvakontrollis varjata?

„Roosa reporteri“ saatejuht Arija Helmvee küsib Nordica piloodilt Jaanus Orusalult ja Tallinna lennujaama lennundusjulgestuse osakonna juhilt Tarvi Pihlakalt ära noorte kõige põletavamad küsimused: kas turvamehi huvitab, kui alaealistel on taskus tupsu või e-sigaret? Miks võib käsipagasisse võtta ainult 100 ml vedelikke? Mis saab üleliigsetest šampoonidest ja teistest vedelikest, mis inimestelt ära korjatakse? Kui palju saab piloot palka? Milline inimene sobib üldse piloodiks? Kas lennukis peaks maandudes plaksutama? Kas piloot on kunagi taevast alla kukkunud?

„Viimati oli ühel reisijal vaibanuga jalanõu sees talla ja sisetalla vahel. Sellistel puhkudel pöördume politsei poole, kes asja edasi menetleb. Meie asi on need asjad üles leida,“ meenutab lennundusjulgestuse osakonna juht Tarvi Pihlakas. Mis on aga kõige kohatumad esemed, mille käitlemisega on pidanud turvatöötajad tegelema? „Need on asjad, mida kasutatakse intiimelus.“ Arija täpsustab: „Lelud?“ Pihlakas kinnitab: „Lelud!“

Edasi lugemiseks: