Fotolavastus

Foto: Grete-Elisabeth Lauri
Inimesed
15. märts 2023, 21:35

PUUDUJÄÄK EESTI KOHTUSÜSTEEMIS?! Väikelast seksuaalselt kuritarvitanud isa juhtum jõudis Euroopa Inimõiguste Kohtusse: tehti märkimisväärseid vigu, mis õõnestasid vastutusele võtmist (12)

Kaheksa aastat tagasi Eesti avalikkust šokeerinud väikelapse seksuaalse kuritarvituse juhtumi käigus mõisteti süüdistatav menetluspraagi tõttu õigeks, kuid asi jõudis vahepeal Euroopa Inimõiguste Kohtusse – see pööras aga otsuse ringi ja ütleb, et Eesti õigussüsteem vussis asja ära ega kaitsnud last, vahendab ETV saade „Pealtnägija“.

Lugu sai alguse üle kümne aasta tagasi – Linda (nimi muudetud) oli Liisa (nimi muudetud) ja tema toonase elukaaslase ainus ühine laps. Kui laps oli umbes kolmene läksid vanemad lahku, kuigi Liisa kolis tütrega teise linna, lepiti kokku, et laps käib ka isa juures. „Kui hakkasime eraldi elama, kartis laps alguses isa juurde minna, ta ei olnud valmis minema. Soovides lapsele parimat arvasin, et pean aitama lapsel isa juures kohaneda, et nende kontakt saaks jätkuda. Käisin ise veel kaasas, et laps saaks isa juurde ööseks jääda, ja lubasin ka isa enda koju ööbima,“ räägib Liisa.

Edasi lugemiseks: