PÕLEB JA PÕLETAB: „Teatritöö on väga suur ja lõputu töö, aga ka väga nauditav töö. Alates hetkest, kui tekib materjali suhtes äratundmine, erutus, kui tekib mänguimpulss. Jah, see põletab ka. See kulutab metsikult. Aga seda tööd ei saagi teha ennast säästes.“Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
13. märts 2023, 17:56

Taavi Tõnisson: „Mul on neli last, mul peavad olema jalad maa peal!“

„Elamist või elu ei tohiks karta. Teiseks – et sa ise inimesena oleksid oma elu roolis. See on sinu elu, sina juhid. Ei saa mõelda, et elu on midagi, mis juhtub su ümber, sa saad väga paljusid protsesse juhtida. Ja ikkagi – otsida ilu selles elamises. Viimane asi – kõikide ootustele ei saa vastata. Ei peagi vastama,“ loetleb näitleja ja lavastaja Taavi Tõnisson olulisi mõtteid, mida ta soovib enda lastele ellu kaasa anda. Tema ise ei ole elamist kartnud. Elamisjulgus on tõmmanud ta küll noorena musta auku, aga ühtlasi andnud ka jõu sealt välja ronida.

Kui saame Taavi Tõnissoniga noorsooteatris kokku, on seal vaikne ja inimtühi. See on aga omamoodi täidetud vaikus – teatrimaja vaid puhkab hetkeks mängust ja melust. Nagu mänguhimuline jõngermann, kes on pärast kulli ja tagaajamist viivuks väsinult põrandale istunud, selg vastu seina ja tõmbab hinge, et siis taas õhinal jätkata.

Edasi lugemiseks: