„Creed III“ (2023) - Michael B. Jordan.

Foto: Kaader filmist
Film
11. märts 2023, 14:48

ARVUSTUS | RUSIKATEGA EHITATUD DIALOOG. „Creed III“ on klassikaline poksifilm tugevas anime kastmes, mida on puhas nauding vaadata

Michael B. Jordani kehastatud Adonis Creed on taaselustanud Sylvester Stallone'i „Rocky“ poksifilmide eripära. Apollo Creedi poeg Adonis on jõudnud oma triloogiani, kus kõik kolm filmi on tegelikult võrdväärselt õnnestunud. Hetkel kinodes olev „Creed III“ on Jordani enda lavastatud ning pean tunnistama, et mees tõepoolest armastab poksimist ning Jaapani animatsioone. On tunda, et ta on võtnud palju inspiratsiooni aastal 2000 alustanud animatsioonist „Hajime no Ippo“ („Fighting Spirit“), mida peetakse üheks parimaks poksiteemaliseks ekraniseeringuks. Julge idee siiski tasub ära, sest „Creed III“ on tõeline elamus ja maiuspala. 

„Creed III“ on järg filmile „Creed II“, mis ilmus 2018. Esimene „Creed“ tuli 2015 ning on järg 2006. aasta filmile „Rocky Balboa“, mis on omakorda kuues Rocky film. Sylvester Stallone'i „Rocky“ alustas juba 1976, seega „Creed III“ on sisusliselt juba üheksas teos selles 47-aastases poksifilmide universumis. Lohutuseks ütlen, et see ei ole nagu Marveli superkangelaste filmiseeria, kus ei tohi lugusid vahele jätta. Rocky ja Creedi lood seisavad eraldi ning individuaalsed filmid pole ka tegelikult tihedalt seotud. Täiesti vabalt võib minna „Creed III“ kinoseansile null teadmistega ning siiski täielikult mõista ja nautida igat elementi. Jordan on lavastanud loo selliselt, et kõik vajalik taustainfo räägitakse üle või tuletatakse meelde mõnel muul viisil. 

Edasi lugemiseks: