Foto: ANDRES KUDACKI/AFP/SCANPIX
Saund
9. märts 2023, 13:30

VIDEO | Britid saadavad Liverpooli Eurovisionil võistlustulle 25aastase lauljatari

Tänavusel Eurovisioni lauluvõistlusel esindab Ühendkuningriiki 25aastane Mae Muller palaga „I Wrote a Song“ („Ma kirjutasin laulu“).

The Guardiani teatel valiti Muller välja samasuguse protsessi käigus nagu mullu, mil BBC tegi koostööd muusikamänedžmentfirmaga. Eelmisel aastal tõestas selline valikumeetod end jõuliselt: TikToki täht Sam Ryder tuli Ukraina Kalush Orchestra järel teiseks.

„Sam Ryder oli eelmisel aastal nii vapustav ja tõestas, et Ühendkuningriik suudab olla [Eurovisioni] paremiku seas!“ ütles Muller, kes enda sõnul on lauluvõistlust eluaeg jälginud. „Olen nii-nii põnevil, et saan tänavu Eurovisionil osaleda ja Ühendkuningriiki esindada!“

Lapsena poptäht Mika muusikavideos „Grace Kelly“ osalenud Mae Muller saavutas laiema tuntuse 2021. aastal, andes koos Rootsi kollektiivi Neiked ja Ameerika räppari Polo G-ga välja singli „Better Days“.

Muller on oma eurolaulu kaasautor koos Lewis Thompsoniga, kes on teinud koostööd näiteks David Guettaga, ja Karen Poole'iga, kes on töötanud koos Kylie Minogue'i ja Lily Alleniga. „Kirjutasin selle laulu paar kuud tagasi, kui mul oli parajasti väga raske. Tahtsin jälle suhetesse uskuda,“ seletas Mae.