Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik
Foto: Airi LeonMai-Liis Kivistik annab nõu, milliseid taimi loodusest korjata ja kuidas toidus kasutada
HÜVA NÕU | Loodusterapeut soovitab: kevad on tulekul, hakake umbrohtu sööma
Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik julgustab, et Eesti loodusest korjatud taimedest saab erinevaid vitamiine ja mineraalaineid, klorofülli ja karotenoide, antioksüdante, aktiivseid ensüüme ja isegi asendamatuid aminohappeid. Julgelt võib söögilauale tuua naadid, nõgesed, tee- ja kortslehed. Neist saab valmistada smuutisid, suppe ja salateid. Aga kuidas umbrohtu süüa nii, et sellest ka kasu oleks?
Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik julgustab, et Eesti loodusest korjatud taimedest saab erinevaid vitamiine ja mineraalaineid, klorofülli ja karotenoide, antioksüdante, aktiivseid ensüüme ja isegi asendamatuid aminohappeid. Julgelt võib söögilauale tuua naadid, nõgesed, tee- ja kortslehed. Neist saab valmistada smuutisid, suppe ja salateid. Aga kuidas umbrohtu süüa nii, et sellest ka kasu oleks?
Korjata tasub ainult taimi, mida tunned
Kivistik rõhutab, et korjata tasuks kindlasti ainult neid taimi, mida tunned. Naate, nõgeseid, tee- ja kortslehti ära tunda ei ole keeruline. Aga kui kahtled, on rohkelt taimeraamatuid, mis saavad abiks olla või ka mobiilirakendused või loomulikult loodusterapeudid, kelle poole pöörduda, kui sa taime ise ei oska määrata. Kivistik korraldab ka kursust „Õpi end ravimtaimedega tervendama“, kus õpetab taimi tundma ja kasutama.
Kommentaarid (0)