Video: Mari Luud
Inimesed
5. märts 2023, 10:21

„Päev rahvalemmikuga“ on Õhtulehe videolugude sari, kus tutvume just väiksemates piirkondades menukate muusikute igapäevaelu ja töiste tegemistega.

ÕL VIDEO | PÄEV RAHVALEMMIKUGA | Retromöll Pärnu moodi! Anne Loho mässib peojanus rahva esimesest sekundist ümber sõrme: „See oskus on mul tulnud aastatega!“ (3)

Poplaulja Anne Loho (41) on lavalaudu vallutanud juba üle 20 aasta. Nõnda teab ta vägagi hästi, kuidas peojanus rahvast kuumaks kütta. „Veame kihla, et õhtu jooksul panen siinse rahva hüppama,“ sõnab ta kelmikalt hetk enne Postipoisi trahteri lavale astumist. Kaua selleks ei kulugi – Pärnu peorahvas hüppab Anne esitatavate retropalade taktis juba esimesest loost alates. Õhtuleht veetis ühe pöörase töö-öö laulja Anne Loho seltsis, et oma silmaga näha, kuidas Pärnu möllutajate südamete võitmine käib.

Miks aga käib Anne ikka ja jälle pubides rahvale esinemas? „Vot, see on jällegi teistsugune energia. Mulle meeldibki, et ma teen nii erinevaid asju. See energia, mis ma laval olles rahvalt saan, on hoopis teistsugune, kui hooldekodus töötamine. Ma olen vist sõltuvuses – mul on vaja seda.“

Edasi lugemiseks: