Video: Brandon Teder
Inimesed
22. veebruar 2023, 13:18

ÕL VIDEO | „ROOSA REPORTER“ | Noored küsivad, riigipea vastab! President Karis trendikat mullijooki veel proovinud pole: loodan, et see pole mõjuga, mis halvaks minu ametit! (6)

Mis on presidendi lemmiksai? Aga õlu? Kuidas koos abikaasaga valentinipäeva veedeti? Mis on olnud parim kingitus mõne teise riigi presidendilt? Milliseid õpetussõnu on president Karis jaganud oma lastele ja lapselastele? Mida teeb ta vabal ajal? Kui suur on presidendi palk ja kuhu suurem osa sellest kulub? Kas ta arvab ka ise, et on Läti presidendiga ühte nägu? Just neile ja paljudele teistele põletavatele küsimustele otsis Kadrioru presidendilossist vastuseid „Roosa Reporteri“ saatejuht Arija Helmvee.

President Alar Karis sõnab, et presidendil puhkust ette nähtud pole. „See tähendab seda, et neid puhkehetki tuleb võtta siis, kui pole kohustusi. Eks mõnikord on ka niimoodi, et lihtsalt istud ja vaatad kaugusesse. See on ka puhkus,“ räägib Karis. Sellest pole aga hullu, sest säärase elutempoga on meie president juba harjunud. „Ka varasemad ametid on mul olnud sellised: ma olen oma hingelt teadlane ja teadlane ju ei puhka. Ta ikka mõtleb oma teaduse asjadele, ükskõik, kas on laupäev, pühapäev või suvi.“

Edasi lugemiseks: