NAUDIB, KUNI SAAB: „Materjalidega on mul väga vedanud, kuid samas annan endale aru, et 40+ on naise jaoks teatris kõige magusam aeg. Ega see väga kaua kesta,“ nendib Vanemuise näitleja Ragne Pekarev. Muuseas, Ragnel on sel fotol seljas kolleeg Andres Mähari kostüüm lavastusest „Naiste kool“. 

Foto: Aldo Luud
Inimesed
17. veebruar 2023, 06:00

Ragne Pekarev: „Olen masohhist – mulle meeldib laval piiri peal kõndida.“ (4)

„Kui ma vaatan esimest korda seriaali, kus mängin, siis näen peamiselt seda, mida võinuks paremini teha,“ tõdeb Vanemuise näitleja Ragne Pekarev muiates. „Esimene laks läheb alati selle peale, et vaatan ainult ennast ja näen head üpris vähe. Teist korda vaatan juba koos kellegi teisega ja siis jõuan ka juba lugu jälgida. Siis näen ennast nii-öelda kaasvaataja pilgu läbi ja suudan olla enda vastu leebem. Pool aastat hiljem vaadates küsin endalt: „Mille üle ma muretsesin? Nii tore ja naljakas!“ Võtteplatsil tekkinud kujutelmad, kuidas üks või teine stseen tööle hakkab, ei sega enam ja saan rahulikult tervikut nautida. Kohe varsti hakkab Kanal 2st jooksma „Sassis“ teine hooaeg ja seal on, mille üle naerda.“

Vägisi tundub, et Ragne teeb oma sarjarollidega omamoodi teadustööd. Vaatab ja analüüsib. Et mitte korrata varem tehtud vigu. „Enda eest ei põgene, aga ma ei viitsi ega taha ennast korrata ja vähemalt püüan vigadest õppida. Ja seda saab kõige paremini teha, kui end vaatad,“ tunnistab ta, et enesekriitiline latt on tal ütlemata kõrgel.

Edasi lugemiseks: