Harry Potteri autori J.K Rowlingu transfoobsete vaadete tõttu on kutsutud üles boikoteerima võlumaailmal põhinevat arvutimängu „Hogwards Legacy“.

Foto: AFP/ Scanpix
Inimesed
18. veebruar 2023, 13:30

Poleemika kuulsa arvutimängu ümber! Feministeerium ja Transinimeste Liit: Harry Potteri mängu ostmine ei tee inimesest transfoobi (5)

Tänavu ilmavalgust näinud Harry Potteri võlumaailmal põhinev arvutimäng „Hogwards Legacy“ on tekitanud üle maailma vastakaid tundeid ja arutelusid – seda eestkätt Potteri raamatute autori J.K Rowlingu transfoobsete sõnavõttude tõttu. Leidub neid, kes peavad kuulsa võlurimängu ostmist ja mängimist ebasobivaks ning kutsuvad inimesi üles kuulsat võlurimängu boikoteerima. Mida arvavad mängu ümber toimuvast nii Eesti Transinimeste Ühing, Feministeerium kui arvutimänguentusiast Märt Koik?

Tänavu veebruaris ilmavalgust näinud uus arvutimäng „Hogwards Legacy“ on tekitanud sotsiaalmeedias omajagu poleemikat ja vastakaid tundeid. Leidub neid, kes peavad kuulsa võlurimängu ostmist ja mängimist Harry Potteri autori J. K Rowlingu transfoobseid seisukohti arvesse võttes ebasobivaks, mistõttu on kutsunud inimesi üles arvutimängu boikoteerima.

Edasi lugemiseks: