„Puuduta mind“ saatekülaline Dali Getter Karat

Foto: Remo Tõnismäe
Puuduta mind
13. veebruar 2023, 18:02

„PUUDUTA MIND“ | Õnnekoolitaja Dalí Karati pöörane väljakutse: „Tahan õpetada kogu Eesti õnnelikuks!“ (5)

Õnneuuringud näitavad, et inimesed, kes arvavad, et nende elu ja heaolu eest vastutab keegi teine, on madalama õnnetasemega kui need, kes usuvad ise enda elu juhtivat,“ sõnab õnnekoolitaja Dalí Getter Karat. Ta on leidnud oma missiooni selles, et õpetada inimesi olema õnnelik selliselt, et see ei sõltuks välistest teguritest. On see üldse võimalik?

„Õnneuuringud näitavad, et inimesed, kes arvavad, et nende elu ja heaolu eest vastutab keegi teine, on madalama õnnetasemega kui need, kes usuvad ise enda elu juhtivat,“ sõnab õnnekoolitaja Dalí Getter Karat. Ta on leidnud oma missiooni selles, et õpetada inimesi olema õnnelik selliselt, et see ei sõltuks välistest teguritest. On see üldse võimalik?

„Usun siiralt, olen isiklikult kogenud ja teadlased on ka kinnitanud, et tõeline õnnelikkus algab seestpoolt,“ on õnne- ja inspiratsioonikoolitaja veendunud. „Peame vaid õppima seda sisemist rahulolu ja õnnetunnet endas looma ning teadlikult hoidma- see eeldab kõigepealt uue mõtteviisi omaks võtmist, et me tõepoolest oleme kõik ise oma elu loojad ehk et isegi, kui elu tundub olevat läbinisti minu vastu, ebaõiglane ja raske, siis ainult mina ise saan seda muuta.“

Dalí Karati sõnul on eeskätt rasketel perioodidel eriti oluline teada ja uskuda, et kõik toimub alati inimese enda kõrgemaks hüvanguks. Ka raskused ja just eriti raskused elus on need, mis meid õpetavad ja edasi liikuma panevad. Kui me oskame seda näha. Muremõtteid praegu jagub, olgu nende tekitajateks majanduslangus, kõrged elektriarved, Ukraina-Venemaa sõda, pime aastaaeg, haigused või libedus teedel.

Edasi lugemiseks: