Lavastaja Leon Prudovsky.

Foto: Erakogu
Film
11. veebruar 2023, 12:35

VIDEOINTERVJUU | Lavastaja Leon Prudovsky on nõus tegema järge filmile „Minu naaber Adolf“, kui piisavalt raha makstakse

ÕL raadio taskuhäälingu „Kinosaade“ 189. episoodis oli kohal külaline Leon Prudovsky, kes lavastas PÖFFi avafilmi „Minu naaber Adolf“. Festivalil välja müünud film jõuab lõpuks ka kinno, seega kasutamise võimalust ja rääkisime natukene lavastaja ja stsenaristiga. Intervjuu on inglise keeles ja läbi Zoomi.

Kuna Prudovsky on hetkel Prantsusmaal, siis sai meiega liituda ainult läbi Zoomi ja aega polnud ka nii palju kui oleks soovinud. Siiski jõudsime küsitud mõned huvitavad küsimused nagu kuidas see veider lugu sündis ning kas ta ise usub vandenõusid Hitleri põgenemise kohta Lõuna-Ameerikasse. Leon Prudovsky ise on kasvanud Iisraelis ning mainis, et tema vanaema on holokausti ellujääja, seega tal on isiklik side selle teemaga olemas.

Intervjuus räägime veel kõrge kaliibriga näitleja Udo Kieri saamisest Hitleri rolli, male kasutamisest kui kahe naabri ühendamine ja komöödia-tragöödia tasakaalu leidmisest. Prudovsky ütles, et enamus sellest tasakaalust sündis montaaži käigus ja suures osas on siiski juhuslik õnnestumine. Lisaks kuuleme selle filmi tegemise kõige suuremaid väljakutseid, tema enda lemmikmomenti ning räägime ka võimalikust järjest. Rohkem juba videos!