„Hommikusöök staariga“ Olde Hansa restoranis; saatekülaline Auri Hakomaa; saatejuht Anu Saagim.

Video: Tatjana Iljina, Brandon Teder
Inimesed
1. märts 2023, 08:22

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“

ÕL TV | Auri Hakomaa: olen seda palju kordi rääkinud, ka Kaja Kallasele, et äkki teeks nii, et Eestis võiksid eksisteerida legaalsed restoranid (3)

„Mina teadsin Eestit juba lapsepõlvest saadik. Olime tihti Porvoo saarestikus, kus asus meie suvila. Sõitsime paadiga Soome lahele ja kuskil eemal terendas salapärane Eesti. Oli tunnetus, et Eesti on justkui must ja pime koht, kus keegi ei saanud käia, sest piirid olid kinni. Isa ohkas ja ütles, et jah, nendel ei läinud hästi,” meenutab Olde Hansa restorani omanik Auri Hakomaa. Ehk võibki sellelt lapsepõlvepildilt leida põhjuse, miks soome mees Auri tuli nõukaaja lõpus Eestisse ega tahtnudki siit enam ära minna.

Vaata videot!

Minu seekordseks hommikusöögi kaaslaseks on Tallinna vanalinna restoranide Olde Hansa, Dannebrog ja Kolmas Draakon omanik Auri Hakomaa (69). Auri on soomlane, kes julges Nõukogude Eestisse nina pista juba aastal 1978. Loomulikult armus ta keskaegse hõnguga Tallinnasse, eestlastesse ning 700 aastat vanasse majja, mis toimis kunagi kindakaupmeeste kauplemiskeskusena ning kus hoiti linna kõige kallimaid aardeid.

Edasi lugemiseks: