TRAAGILINE ARMASTAJAPAAR: Leonardo DiCaprio Jackina ja Kate Winslet Rose'ina James Cameroni kassatükis „Titanic“ (1997). Fännid ei suuda tänini leppida, et Cameron lasi Jackil päästeparve külge klammerdudes surnuks külmuda. Foto: Vida Press
Inimesed
8. veebruar 2023, 07:30

„TITANIC“ 25: kas DiCaprio tegelaskuju Jack võinuks jäisest hauast pääseda?

„Titanicu“ esilinastusest on möödas juba veerand sajandit, kuid hittfilmi fännid pole režissöör James Cameronile endiselt andestanud, et ta noorukese armastajapaari Rose'i ja Jacki nii julmalt lahutas ning lasi Leonardo DiCaprio tegelaskujul jäises vees surnuks külmuda. „Jack pidi surema!“ on lavastaja alati kinnitanud. Kuid alles nüüd tunnistab ta, et tegelikult võinuks Jack tõepoolest eluga pääseda.

Kanada kineasti stsenaariumi põhjal valminud „Titanic“ 1912. aasta kurikuulsa laevahuku ainetel, peaosades Leonardo DiCaprio vaese kunstniku Jackina ja Kate Winslet temasse armuva 17aastase Rose'ina, esilinastus 1997. aasta detsembris ning võitis järgmisel aastal 11 Oscarit, sealhulgas parima filmi ja parima režissööri auhinna. Sellega jõudis Cameroni kassatükk ühele pulgale senise rekordiomaniku „Ben Huriga“ (1959). „Titanic“ oli kõigi aegade esimene film, mis jõudis kinodes miljardi dollari kassani. Maailma edukaima linateose tiitlit hoidis „Titanic“ 2010. aastani, kui selle kukutas troonilt sama režissööri uudisteos „Avatar“. Nüüdseks ligi 2,2 miljardit dollarit teeninud „Titanic“ linastub tänavu sõbrapäeva eel ja kõigi armunute päeval remasterdatud kujul taas üle maailma, ka Eestis.

Edasi lugemiseks: