Foto: Kollaaž (Remo Tõnismäe, Martin Ahven)
Inimesed
7. veebruar 2023, 08:00

Naiste varjupaikade juht: „See näitab, et vägivallatsejad jäävadki karistamatuks!“

NAISEPEKS JÄI KARISTUSETA: vägivallatsenud Justin läks prokuratuuriga kokkuleppele ja pääses näpuviibutusega. Triinu Liis: „Ma ei jaksa enam võidelda!“ (12)

Üks pikk saaga lõppes – 14 kuud tagasi lähisuhte vägivalla kahtluse tõttu algatatud kriminaalmenetlus austraallasest strippar Justin McNairni suhtes lõpetati oportuniteediga. Naiste varjupaikade juht Pille Tsopp, kes käis ise Justini elukaaslast Triinu Liisi kõige kriitilisel ajal suhtest päästmas, on otsuses pettunud. Ka jurist Liisa Oviir leiab, et selline otsus on masendav sõnum perevägivalla all kannatajatele.

Prokuratuur lõpetas Justin McNairni suhtes kriminaalmenetluse avaliku menetlushuvi puudumise tõttu, kuid samas tunnistab prokurör, et mees oli süüdi kehalises väärkohtlemises lähisuhtes.

Triinu Liisi valduses olevad videod ja fotod tõestavad, et Justin lõi korteris sisse nii ukse kui pliidi, mille parandamise kulud mõistetakse temalt nüüd oportuniteedimäärusega välja. Triinu Liis toibub siiani aga talle tekitatud psühholoogilisest traumast, mis päädis sügava depressiooni, alopeetsia (pea kiilanemisega stressi tõttu) ning osalise töövõimetusega.

Nüüd räägib Triinu Liis Õhtulehele, kuidas eelmine aasta oli temale nagu Ameerika mäed.

Edasi lugemiseks: