Alec Baldwin pärast tragöödiat.

Foto: Santa Fe maakonna šerifi esindus/AFP/Scanpix
Inimesed
1. veebruar 2023, 12:32

Alec Baldwinile esitati süüdistus surma põhjustamises (2)

2021. aasta oktoobris oma filmi „Rust“ võtteil operaator Halyna Hutchinsi tapnud näitleja ja produtsent Alec Baldwin (64) sai ametliku süüdistuse surma põhjustamises.

Tragöödia leidis aset New Mexico osariigis Santa Fee maakonnas vesterni „Rust“ kaameraproovi ajal. Baldwin harjutas relva väljavõtmist. Tema teada ohutust rekvisiidist vallandus lask filmi peaoperaatori Halyna Hutchinsi suunas. 42aastane Ukrainast pärit kineast - väikese poja ema - sai surma, režissöör Joel Souza samast kuulist kergelt vigastada.

Kohalik ringkonnaprokuratuur teatas teisipäeval CNNile, et Baldwin ja „Rusti“ relvaülem Hannah Gutierrez Reed on saanud ametlikud süüdistused, mille seas on surma põhjustamine. Neid süüdistatakse ohutusnõuete täitmata jätmises, mis võinuksid Halyna Hutchinsi surma ära hoida. Nii Baldwini kui Reedi advokaat on väitnud, et nende kliendid pole süüdi. Alec Baldwin on väitnud sedagi, et ta ei vajutanud päästikule.

„Rusti“ režissööri abile David Hallsile esitati süüdistus ohtliku relva hooletus kasutamises. Halls võttis süüdistuse omaks ning soovib minna kokkuleppele.

„Oleme täna astunud järjekordse tähtsa sammu õigluse kindlustamises Halyna Hutchinsile,“ ütles ringkonnaprokurör Mary Carmack-Altwies CNNile tehtud avalduses. „New Mexicos pole keegi seadusest kõrgemal ja õiglus seatakse jalule.“