Foto: Envato Elements
Film
25. jaanuar 2023, 09:30

Nathan Fillion ja ABC sari „The Rookie“ – kas on oodata ka Eesti teleekraanidele?

Eesti telekanalitel on viimaste aastate jooksul lisatud enim rõhku kodumaiste sarjade näitamisele, kuid varasemalt on telekavas olnud ka mitmed Ameerika Ühendriikides populaarsust kogunud telesarjad. Üheks eestlaste lemmiksarjaks kujunenud „Castle“ ei jätnud oma komöödia ja märuliga külmaks ka kõige vanemat generatsiooni ning kogus fänne igas vanusegrupis.

„Castle„ sarjas peaosa mängiv Nathan Fillion on aga üpris töökalt sukeldunud politseisarja „The Rookie“ filmimisse ning lisaks näitlejaks olemisele tegutseb ka selle produtsendina. 2018. aastal Ameerika Ühendriikides esilinastunud ABC uus sari „The Rookie„ on aga nüüdseks väldanud neli hooaega ning hetkel kogub enim vaatajaid oma viienda hooajaga. 17. jaanuaril 2023 kell 20.00 näidatud osa „Death Notice“ vaatas üle riigi kokku pea 4,7 miljonit vaatajat, mis on ka telekanalil vältava sarja rekordvaatajate arv episoodi kohta. 

Alexi Hawley on tegevprodutsent, kelle nimi võib tunduda tuttav „Castle„ sarja austajatele. „Castle“ stsenaristi ja produtsendina töötanud Alexi on pidanud varasemalt kogema mitmeid tagasilööke Hollywoodi maastikul. Enne populaarsete sarjade loomisprotsessis osalemist kirjutas Alexi mitmeid episoode ning lõi sarjaideid, kuid kahjuks teda telekanalite võrgustikele sarju tootvates produktsioonifirmades tõsiselt ei võetud. Selleks, et rahastada oma ideid, otsis Hawley investoreid ning võttis isegi eraisikulisi laene (meie mõistes tarbimislaen või krediidikonto). Lõpuks tabas teda õnn ning hiljem on Alexi vaadanud tagasi minevikule kui õpetlikule perioodile tema elus – alla ei tohi kunagi anda.

„The Rookie” sarja looja sai inspiratsiooni tõsielus aset leidnud juhtumist, kus neljakümnendates eluaastates mees otsustas hakata politseinikuks ja läbis akadeemia. Hawley kasutas seda ideed saate aluseks ja arendas välja Nathan Fillioni kehastatud John Nolani tegelaskuju LAPD vanima uustulnukana. Sari esilinastus ABC-s 2018. aastal, oli eetris pühapäeviti ja kogus üha suuremat fännibaasi.

Viies hooaeg on peamiselt pühendatud Eric Winteri ja Melissa O’Neili tegelaskujude omavahelise suhte arendamisele. Politseijaoskonna instruktori ja tema uustulnuka suhtearendus on olnud 4 hooaja jooksul intensiivne ning võib-olla isegi psühholoogiliselt väljakutsuv tänu Tim Bradford (Eric Winter) varasemale minevikule ning rangetele reeglitele. Kuid fännibaas on siiski elanud kaasa nende omavahelisele suhtele ning said oma tahtmise viiendal hooajal, kui mõlemad pindmiselt oma romantilisi tundeid teineteisele tunnistasid.

Miks on „The Rookie” sari Ameerika Ühendriikides ja Kanadas nii populaarne?

Üheks peamiseks põhjuseks on selle peaosatäitja Nathan Fillion, kes on tuntud kanadalane ja kellel on suur fännibaas varasematest rollidest sellistes sarjades nagu „Castle„ ja „Firefly“. Saade meeldib ka laiemale publikule, ühendades nii märuli, draama kui ka komöödia elemente ning muutes selle uskumatult meelelahutuslikuks. Lisaks keskendub sari politseinikuks saamise väljakutsetele ja võitlustele, samuti tegelaste omavahelistele suhetele ja USA politseinike elule, mis paelub üha enam vaatajaid. 

Lisaks Nathanile osaleb sarjas peaosatäitjate seas veel kaks Kanadast pärit näitlejat: Melissa O’Neil ja Shawn Ashmore. Melissa O’Neil kehastab noort politseinikku Lucy Chen’i, kes asub politseiakadeemiasse õppima John Nolaniga samal ajal. Varasemalt on Melissa tegelenud laulmise ja näitlemisega ning võitis ka 2005. aastal esimese naisena ja saate ajaloo kõige noorema osalejana Canada Idoli võistluse. Shawn Ashmore on 43-aastane Kanada näitleja, kes teenis enim kuulsust oma rollide eest „X-mehed“ filmides. 

Kas „The Rookie„ sarja on oodata ka Eesti telekanalitele? Kindlasti ei ole see võimatu, kuid eeldatavasti saad seda esmalt vaadata näiteks Fox Life kanalil, mille telekavasse kuulub hetkel nii „Bones„ kui ka „Castle“. Mõlema puhul oli tegemist ülimalt menuka ABC sarjaga, mida vaatavad meeleldi ka eestimaalased.