Bruce Gowers 2009. aastal „American Idoli“ režissööritöö eest saadud Emmy auhinnaga.

Foto: Vida Press
Inimesed
19. jaanuar 2023, 10:04

Suri „Bohemian Rhapsody“ muusikavideo režissöör Bruce Gowers

Ansambli Queen elusolevad liikmed leinavad režissöör Bruce Gowersit, kes lavastas nende kuulsa ja omas valdkonnas kullafondi kuuluva muusikavideo „Bohemian Rhapsody“.

Omaste teatel suri 82aastane Briti režissöör ja produtsent Californias Santa Monicas ägeda hingamisteede nakkuse tagajärjel.

„Bruce oli muidugi meie „Bohemian Rhapsody“ ja veel õige mitme video arhitekt,“ ütleb Queeni kitarrist Sir Brian May (75). „Rokikogukonnas jäädakse temast suurt puudust tundma ja kindlasti teda ei unustata,“ lisas May BBC Newsi teatel. „Meie sügav kaastunne tema perele.“

2007 hääletati „Bohemian Rhapsody“ Ühendkuningriigi parimaks muusikavideoks. 2019. aasta juulis sai sellest vanim muusikavideo, mis on YouTube'is jõudnud miljardi vaatamiseni.

Gowersi režissööritööd on ka näiteks Bee Geesi „How Deep Is Your Love“, Chaka Khani „I'm Every Woman“, Prince'i „1999“, Michael Jacksoni „Rock With You“, Rolling Stonesi „Fool to Cry“ ja 10cc „I'm Not in Love“.

BBC Newsi teatel kulus „Bohemian Rhapsody“ video filmimiseks vaid kolm tundi. See oli esimene muusikavideo, mis lasti eetrisse Briti popmuusikasaates „Top of the Pops“. Siit sai alguse muusikavideote tegemise buum. „See muutis muusika tajumise viisi,“ ütles Gowers 2018. aasta intervjuus. „Kõik hakkasid videoid tegema ja ansamblid nägid, kuidas nende läbimüük ja edetabelipositsioon tõusis.“