HOIA MIND: „Tunnen puudust, et ta oleks mu kõrval. Kui mul on madalamad hetked, tahan nii väga, et ta praegu hoopis minu eest hoolitseks. Et saaksin minna talle kaissu, et ta hoiaks mind...“

Foto: Erakogu
Inimesed
5. märts 2023, 19:18

Artikkel avaldus Õhtulehe veebis esmakordselt 18.01.2023.

ÕL ARHIIV | Haigusega voodisse aheldatud Estonia esitantsija Anatoli Arhangelski abikaasa: „Tahan nii väga, et saaksin talle kaissu pugeda, et ta hoiaks mind...“ (10)

„Vahel, kui mul on madalamad hetked, tahan nii väga, et ta praegu hoopis minu eest hoolitseks. Et saaksin talle kaissu pugeda, et ta hoiaks mind...“ ütleb baleriin Marika Muiste, kes on Itaalias üle aasta hoolitsenud oma abikaasa, rahvusooperi Estonia esitantsija Anatoli Arhangelski eest, keda tabas haruldane prioonhaigus. Kuigi seljataga on muserdav aasta, püsib mehe seisund muutumatuna ja meeleolud käivad siiani üles-alla, sõnab Marika, et katsumused on muutnud teda tugevamaks.

Anatoli lubati Itaalias asuvast Udene haiglast välja möödunud aasta mais. Et Marikal polnud sel ajal Itaalias korterit ega ka elamisluba, viidi Anatoli oma õe korterisse. „Teda hooldekodusse panna ei tulnud meie jaoks kõne allagi, sest siis oleks olnud kogu see vaev mõttetu, mida oleme siiani tema jaoks teinud.“ Mehe seisund on püsinud stabiilsena. „Haigus ei ole läinud hullemaks, aga ka mitte paremaks,“ avaldab Marika.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99