Foto: Erakogu
Raamat
21. jaanuar 2023, 12:37

LUGEMISSOOVITUS | Aus ja südamlik sissevaade Amy Winehouse'i ellu

Kuigi lauljatar Amy Winehouse'i pahesid täis elu polnud kellegi jaoks midagi uut, šokeeris tema surm siiski kõiki. Nüüd on tema lähedane sõber pannud kaante vahele nende sõpruse loo, näidates lähemalt, milline Amy elu oli.

Tyler Jamesi „Minu Amy. Elu, mida jagasime“ (Varrak, 2022) räägib sõprusest Tyleri ja Amy vahel, kes said tuttavaks juba kooliajal ning muutusid peagi lahutamatuteks. Ta räägib ausalt ja ilma filtrita Amy elust enne kuulsust ning sellest, mis sai pärast „Rehabi“ ilmumist.

Kindlasti mäletavad paljud paparatsopilte narko- ja alkoholiuimas Amyst või videokaadreid tema esinemistest, mis ei läinud just kõige edukamalt. Kuid James on oma raamatus avaldanud kõik selle, mis jäi nende kaadrite taha – tema isa Mitch, kes ei tahtnud või osanud oma tütart paremale teele suunata; mänedžerid, kes sundisid Amyt vägisi lennukile minema ning täiesti sassis peaga oma tuuri alustama. Kõige selle taga oli aga üks meeletult andekas naine, kes ei suutnud kuulsusega ja kõige sellega kaasnevaga toime tulla.

„Minu Amy“ on põnev lugemine kõigile, kel Winehouse'i elu kohta veidigi huvi. Kuigi kohati jääb häirima, et James räägib palju ka enda elust, mis ei paista kuidagi asjasse puutuvat, on see siiski kaasahaarav teos, mis näitab, milline on tõeline sõprus, kui teineteise jaoks ollakse olemas ka kõige mustemas augus.