SIIS OLI ELEKTER ODAV: „Olid Pink Floyd ja Led Zeppelin, ent korraga tuli disko! Euroopa oli vallutanud disko. Aeg oli meeletu! Ja siis tuli Ameerika tüdruk Donna Summer,“ tulistab diskor Jaak Ungerson oma setti alustades. Taamal on Ungersoni aitamas Einar Kapp.Foto: Karin Jaanus
Inimesed
16. jaanuar 2023, 19:00

DISKORITE KAHURVÄGI KORRALDAS RAJU MÜRGLI: 13. jaanuaril tähistati 13 diskori osavõtul Eesti disko 50. aastapäeva

PEOGALERII | Diskotaat Riho Baumann: „Ma ise ei jäänud diskosse kinni. Edasi sai minust pungitaat, siis juba metallitaat ja viimaks rokitaat.“ (1)

„Hallo, hallo, Helgi Sallo!“ kõlab diskoripuldist Tiit Priideli optimistlik tervitushüüd. „Kuna alkoholi müüakse ainult kella kolmeni, siis võtke kohe kümme pudelit ette,“ on Priideli lahke soovitus, et seejärel hoog siiski maha võtta. „Ma küll ei taha alkoholile reklaami teha, vaid eelöeldu on selgituseks, et kui meie pidu kestab neljani hommikul, siis baar tohib napse müüa kuni kella kolmeni,“ teeb ta selgeks selle õhtu ühe olulisema reegli.

Õhtu pealkirjaks on aga „Eesti disko 50“, mis toimub Vaba Lava teatrikeskuses asuvas söögi- ja kultuurinautimise kohas nimega Kärbes ja kus seekord on kõik teistmoodi kui siinsele kohale kombeks. Kui muidu võib siin kuulata õhtu lõpetuseks džässi, funk'i või souli, siis täna kuuleb vaid retrodiskot ja seda erandkorras lausa hommikul neljani välja.

Edasi lugemiseks: