„Kaleidoscope“ (2022) - Giancarlo Esposito ja Tati Gabrielle

Foto: Kaader seriaalist (Netflix)
Film
3. jaanuar 2023, 01:00

ARVUSTUS | Kas tõesti episoodide järjekord pole oluline? Unikaalne „Kaleidoscope“ üllatab formaadiga, kuid põrub puändiga (1)

Eric Garcia on kirjanik, kelle raamatu põhjal valmis Ridley Scotti põnevusfilm „Matchstick Men“ (2003), kus peaosades olid Nicolas Cage ja Sam Rockwell. Aastad peale seda Garcia vaikselt imbus filmikunsti maailma ja kirjutas paar stsenaariumit, millest enim tuntud on „Repo Men“ (2010), peaosades Jude Law ja Forest Whitaker. Tõeline edu saabus hoopis produtsendina kiidetud õudusfilmiga „The Autopsy of Jane Doe“ (2016), mille lavastas norrakas André Øvredal. Tegin Garcia karjäärist kiire ülevaate, sest mehe sulest on tulnud selle aasta esimene uus seriaal „Kaleidoscope“, mis lubab unikaalset elamust. Netflix nimelt on andnud lubaduse, et seriaali võib vaadata mis iganes järjekorras ja iga vaataja kogemus on seega erinev. Uue aasta esimesel päeval suure huviga vaatasin kõik suvalises järjekorras ära ning lubatud trikk küll töötab, kuid see tegelikult juurde ei anna mitte midagi. 

Loo peategelane on eluaegne varas ja meistersuli Leo Pap (Giancarlo Esposito), kes planeerib oma elu viimast ning võimsamat röövi. Eesmärgiks on varastada 7 miljardit dollarit ühest maailma kõige turvalisemast asukohast ning seda keset kümnendi suurimat orkaani. Teda abistab musklimees ja lukumuukija Bob (Jai Courtney), tema tütar Hannah (Tati Gabrielle), jurist Ava (Paz Vega), keemik Judy (Rosaline Elbay) ja varustaja Stan (Peter Mark Kendall). Varguse ohveriks on salapärane rikkur Roger Salas (Rufus Sewell) ja kogu seda asja uurib FBI agent Nazan Abassi (Niousha Noor). „Kaleidoscope“ on kaheksa episoodiga limiteeritud lugu, mis tähendab, et teist hooaega tulemas ei ole.

Edasi lugemiseks: