„The Witcher: Blood Origin“ (2022) - Michelle Yeoh kui Scian

Foto: Kaader seriaalist (Netflix)
Film
1. jaanuar 2023, 19:45

ARVUSTUS | TÕELINE SAASTAKINO: Netflixi „The Witcher: Blood Origin“ on järgmine sotsiaalpoliitilise kaaperdamise ohver (3)

Poola kirjaniku Andrzej Sapkowski loodud „The Witcher“ seeria on fantaasia austajate poolt palavalt armastatud juba mitu dekaadi. Tema kirjutatud antikangelane Geralt saavutas populaarsuse tipu videomänguga „The Witcher 3: Wild Hunt“ (2015), mida peetakse üheks parimaks rollimänguks läbi aegade. Selle sama frantsiisi suur austaja on endine Supermani näitleja Henry Cavill, kes soovis üle kõige astuda Geralti rolli ning tema soov täitus juba 2019. Netflix tegi oma adaptatsiooni, mis ilmumise hetkel tõusis maailma populaarseimaks seriaaliks. Ülisuured vaatajanumbrid, kõrged hinded ja kiitust igast ilmakaarest. Ja nüüd ilmus eellugu  „The Witcher: Blood Origin“, mis kinnitas fännide suurimaid hirme, et see frantsiis on surnud.

Eelmisel aastal ilmus animatsioon „The Witcher: Nightmare of the Wolf“, mis taaskord oli kvaliteetne. Witcheri seeria tulevik oli helge kuniks ilmus teine hooaeg. Üldises plaanis õnnestunud jätk näitas algmaterjalist nihkumise märke ja peagi tulid uudiseid, et Cavill ja stsenaristid ei saa omavahel läbi. Selgus, et kirjutajad ei tunne algmaterjali ning neil on oma „unikaalne“ visioon. Cavill küll võitles Sapkowski nägemuse eest, kuid kahjuks ta kaotas. Mees selle peale lahkus projekti juurest, mis tõenäoliselt tähendab ka selle seriaali surma. Kolmas hooaeg pole veel ilmunud, kuid märgid viitavad, et sealt midagi head oodata ei ole. Tellitud on ka neljas hooaeg, mis praeguste ennustuste järgi kunagi tegemisse ei jõuagi. 

Edasi lugemiseks: