„Death Stranding“ (2019)

Foto: Pressimaterjal
Film
20. detsember 2022, 07:16

Veel üks? Järgmine Playstationi hittmäng saab filmiks

Nohikute ja videomängurite iidol Hideo Kojima loodud „Death Stranding“ saab filmi versiooni. Jaapani lavastaja ja loo jutustaja Kojima andis aastal 2019 välja tõeliselt veidra, kuid kütkestava ulmemängu, mis on juba praegu põhimõtteliselt film. Mängijal küll on väikene roll kanda, kuid suures osas selle loo võlu ongi peidus just selles unikaalses müsteeriumis.

Filmi hakkab tegema Hammerhead Studios, kelle viimane projekt „Barbarian“ on selle aasta üks parimaid õudusfilme. Hetkel on ka teada, et kuna videomängu lugu on äärmiselt pikk ja keeruline, siis kinoekraanidele mõeldud versioon saab olema teistsugune. Samuti on lubatud uusi karaktereid ja uut perspektiivi, kuid mitte täiesti originaalset lugu.

Mängu tegevus leiab aset kaugel tulevikus, postapokalüptilises USAs, kus nähtamatud olendid nimega „Beached Things“ ilmuvad aeg-ajalt välja ja tekitavad suuri kaootilisi plahvatusi. Eelkõige tõmbas tähelepanu veidra beebiga, kes elab purgi sees. Mänguversioonis on juba omajagu tuntuid staare nagu Norman Reedus (protagonist Sam Porter Bridges), Mads Mikkelsen, Léa Seydoux ja isegi kuulus lavastaja Guillermo del Toro.

Hideo Kojima ise on projekti juures kui produtsent, kuid suurema osa ajast tegeleb „Death Stranding 2“ tegemisega, mis kuulutati välja mõni nädal tagasi toimunud The Game Awards raames. Hetkel on käimas Sony Pictures Televisioni suur projekt viia parimad videomängud ekraanidele. Juba on tulemas „The Last of Us“ seriaal, „Twisted Metal“ seriaal, „Gran Turismo“ film ja „God of War“ seriaal.