Sisuturundus
26. mai 2023, 11:22

Kevadel kolides on parimaks abiks professionaalne kolimisfirma

Pikad valged päevad ja suvesoe on juba kätte jõudnud. Paljud inimesed otsustavad koduvahetuse just kevadel või suvel ette võtta, sest soojade ilmadega on kolimine üldiselt lihtsam. Eriti hea on seda teha kevadel, kui kuum suvepäike veel liiga ei tee. Kui kolimine kevadel tehtud, saab suve juba uues kodus nautida.

Kolimine ei pea olema ebamugav ja tüütu, kui sul on selleks õige abiline. Palju levib kolimisfirmadega seoses erinevaid müüte või valearvamusi ning et seda ümber lükata, vastab Eesti suurim ja kogenuim kolimisfirma AVA-Ekspress klientide kõige sagedasematele küsimustele.

Kas kolimisfirma saab aidata, kui mul on vaja midagi ajutiselt ladustada?

Seda teenust on hakatud viimasel ajal üha rohkem küsima.

Kindlasti mängib oma rolli see, et tihti ostetakse ehitusel olev uusarendus, kuhu pole veel võimalik sisse kolida. Vana korter on aga vaja teisele üürnikule anda. Kõikide asjadega ei tahaks aga ajutisse üürikasse kolida… Või siis on inimesed kolimas välismaale ning mingeid asju on vaja Eestis hoiustada. Suvisel ajal hoiustatakse üsna tihti ka näiteks talverehve.

Kuigi üheks variandiks on laopinna rentimine, siis sõltuvalt ladustamisperioodist võivad tekkida komplikatsioonid mõistliku hinna ja suurusega pinna leidmisel – paljud laod annavad pinda rendile vaid pikemaks ajaks. Niisiis on mõistlik pöörduda ettevõtte poole, kes pakubki paindlikku ladustamisteenust. Üks selline on kolimisfirma AVA-Ekspress, mille laos on võimalik ladustada oma kodu või kontori vara mõnest päevast kuni mitmete aastateni. Ladustatavad esemed asetatakse kas alustele või kinnistesse ladustamiskonteineritesse, kiletatakse ja soovi korral pakitakse ka tekkidesse, et tagada vara hea säilimine ja kaitse tolmu eest. Muuseas, ettevõte pakib kõik asjad ise ära – nii ei pea klient muretsema, et ta ei oska seda teha või teeb kuidagi kehvasti. Samuti saab AVA-Ekspress aidata asjade lattu viimise ja sealt hiljem minema toimetamisega, nii et kolimine-ladustamine-kolimine on täisteenus ning kõik käib väga lihtsalt.

AVA-Ekspressi hoiustamispind on Tallinna külje all soojustatud ja turvatud laohoones, mille ligipääsetavus on hea. Ladustamise graafik on paindlik ning soovi korral on võimalik hõlpsasti esemed ladustamisperioodi lõppedes transportida sinna, kuhu klient soovib.

Ladustamise hinda arvutatakse päevase arvestusega ning kuupmeetri/ruutmeetri täpsusega, mis tähendab, et makstakse vaid täpselt nii kaua, kui esemed reaalselt on laos ja selle eest, kui palju neid on. Tutvu ladustamisteenusega SIIN!

Kolimisfirma vastutab kolimisel minu vara eest

Seda juhtub väga harva, et midagi lõhutakse. Kuid kui kolimisfirma kahjustab midagi või miski puruneb, siis vastutab kolimisettevõte juba vastavalt võlaõigusseadusele (seetõttu ongi oluline, et tellitakse päris ettevõte, mitte internetiavarustest või kuulutuselehest leitud kaks meest ja kaubik). Suurtel ettevõttetel on selliste seadusest tulenevate kahjude kompenseerimiseks sõlmitud vastutuskindlustused, AVA-Ekspressil on see summa näiteks 100 000 eurot. Lisaks on võimalik igale tellimusele soetada veel lisakindlustus, kui esemed on väga hinnalised või erilised.

Hirmul, et kolimisel midagi kaob, ei ole alust

Ka kadumisi tuleb ette ülimalt harva. Enamasti on kadumine seotud sellega, et mingi ese on jäänud maha suletud ukse taha või on mõni silt kasti pealt ära tulnud. Või siis on hilisemal vaatlusel kadunud asjad sattunud hoopis kuhugi teise kasti – oma kogemusest lähtuvalt me alustamegi tavaliselt lähte- või sihtkoha ülevaatusest. Teine variant on, et laseme kliendil uues kohas rahulikult kõik esemed oma kohtadele paigutada, sest kadunud asjad ei jää tavaliselt kadunuks. Kui aga asju ikkagi üles ei leita, vastutab firma nende eest samamoodi nagu eelpool välja toodud punktis.

Kolimine võtab vähe aega

Loomulikult! Kui võtta kolimine ette ise, siis võib selleks kuluda päev või paar ja kaasnema kipub karm seljavalu. Kui aga usaldada kolimine spetsialistide kätte, kes on harjunud viis päeva nädalas kappidega trepist alla-üles jooksma, siis saab keskmise kahetoalise korteri kolitud paari-kolme tunniga.

Kvaliteetse firma palkamine ei pruugi olla kallis teenus

Hindade erinevus kolimissektoris on pigem väike ning pisemad tegijad teevad enamjaolt tööd samade hindadega nagu suurimad. Hinna ja kvaliteedi suhte osas on suured aga kindlasti omajagu ees, kuna kogemust on rohkem. Soovituslik on alati tellida kolimine tükk aega ette, sest siis on kõige suurem võimalus saada hea hind. Samuti tasub alati müügimeeskonnale mainida kusagilt mujalt saadud head hinda, sest pea iga kord suudetakse teha odavam või vähemalt samaväärne pakkumine. Klient saab kolimise sama odavalt, kuid turvalisemalt ja kvaliteetsemalt.

Suurfirmadega ei kaasne bürokraatiat ja palju lepinguid

Suurettevõtetega koostöö tegemisel ei kaasne üldse midagi rohkemat kui tehes seda kuulutuseportaalist leitud meeste ja autoga. On ainult vaja saata meile päring, millele vastame hinnaga, seejärel soovitud hind ja aeg kinnitada ning järgmiseks jääb oodata kolijate saabumist. Nii lihtne see ongi, mitte mingit bürokraatiat. Lisaks on võimalik teenuse eest tasuda kohapeal kaardiga, justkui lihtsalt poodi minnes. Seega on suurettevõtetelt tellimine kohati isegi mugavam. Meie eesmärk pole teha inimese jaoks kolimist keeruliseks, vaid võimalikult lihtsaks ja murevabaks.

„Kui mees on majas, siis peab tema ise kõik kolima.“ Iganenud arusaam, mis ei vasta tõele!

Esialgu kipub kolimine tunduma lihtne asi, mida ette võtta – eriti, kui mees on majas. Paraku on kolimine täis erinevaid nüansse. Näiteks on erinevatel mööbliesemetel ja seadmetel erisugused viisid, kuidas neid tõstma ja autosse kinnitama peab, et need ei saaks kahjustada ega teeks kolijatele liiga. On väga spetsiaalsed kolimistekid, mahukiled, kolimiskastid ja pakkimistehnikad, mis tagavad turvalise esemete transpordi uude kohta. Ise kolides pole seda võimalik teha, eriti mitte tasemel, mida suudavad professionaalsed kolijad. Ning lõppkokkuvõttes on kogu protsess palju tülikam ja riskirohkem kui kolijate kutsumine. Meil on tellijate hulgas palju neid peresid, kes esialgu plaanisid kolimise ette võtta ise. Aga kui pärast esimese kapi alla tassimist ning portsu kastide ära viimist oli möödunud mitu tundi, siis saadi aru, et kolijate tellimine säästab nii tervist kui närve.

Kui vajad murevaba kolimist ning sõbralikku teenindust, siis võta ühendust AVA-Ekspressiga SIIN!