Ülle Lichtfeldt ja tema tantsutreener Marko Mehine.

Foto: Martin Ahven
Seisukoht
27. november 2022, 14:51

Seisukoht | Tantsusaate suured võidud

Sel pühapäeval selgub telesõu „Tantsud tähtedega“ võitja. Lahingus on kuldne kolmik, mille koosseisusu kuuluvad inimesed väga erinevatelt elualadelt: näitlejanna Ülle Lichtfeldt, jalgpallur Ragnar Klavan ja riigikogu esimees Jüri Ratas. Saatevõidust olulisem on see, et nad kõik on juba praeguseks väga palju võitnud.

Ragnar Klavanil pole vast tiheda tantsutrennigraafiku tõttu aega Kataris toimuvat jalgpalli MM-i piisavalt pingsalt jälgida, kuid tema kehahoiak ja rütmitaju on juba nagu noorel jumalal. Tema silmad põlevad tantsupõrandal sama eredalt kui vutimurul.

Ülle Lichtfeldt – vau, milline naine! Viimati kui ta „Õnne 13“-s Almale ja Lainele parajasti mesilinnunokatäit konjakit valas, vaatasin teda teleekraanil toimetamas suurte silmadega. Tantsusaates noore treeneri käte vahele graatsiliselt viskudes on ta avanud enda niivõrd naiselikud ja kaunid tahud. Kuidas saab see sümpaatne ja imeilus näitlejanna olla siin planeedil elanud juba kaks aastat rohkem kui pool sajandit?! Ta on pärit kuskilt kaugelt planeedilt ja kõige rohkem on ta 25aastane!

Seni ajakirjanikele äärmiselt kuivi vastuseid andnud ja Eesti Ekspressi ümmarguste vastuste generaatori loomisel inspireerinud Jüri Ratas on aga täielikult muutunud mees. Vähe sellest, et ta enam ise ümmargune pole ja on tantsusaalis viielise õpilase kombel keerulisi sammukombinatsioone hämmastava täpsusega ära õppides ihult maha raiunud 20 kilo, on ka tema jutt järjest adekvaatsem. Kas Jüri Ratase halli korpuse sees on tõepoolest inimene koos oma tujude, tunnete ja sensuaalsusega?

Ja lõpetuseks peab mainima ka Eesti mõjukaimaks inimeseks valitud Kaja Kallase rahvatantsu ajakirjanik Madis Jürgeniga, mida näeb Eesti Päevalehe veebis ilmunud videost. Sinna oli vist küll peidetud ninanips Ratasele.