Video: Hannes Dreimanis
Inimesed
3. detsember 2022, 11:39

„Päev rahvalemmikuga“ on Õhtulehe videolugude sari, kus tutvume just väiksemates piirkondades menukate muusikute igapäevaelu ja töiste tegemistega.

ÕL VIDEO | PÄEV RAHVALEMMIKUGA | Ansambli Kapriiz kaunitarid tööd ei pelga ja luksust taga ei nõua: helimeest pole meil vaja, nendega on alatasa mingi jama!

Alates momendist, mil säravatesse litterkletidiesse riietunud ansambel Kapriiz lauljannad Regina Salumäe ja Gerty Kallak Räpinas asuva kõrtsi lavale astub, lööb ennist halli ja kõledana tundunud väikelinna peopaik nipsust särama. „Tere, kaunitarid,“ hõikab lava ees koha sisse võtnud mehepoeg, kelle särgil ilutseb kiri: „Kel janu, sel jamad!“. Pidu võib alata! Regina ja Gerty tunnistavad, et Lõuna-Eesti peorahvas teab, kuidas korralikult möllu panna. „Lõuna-Eesti inimene läheb nipsust käima,“ teab Regina liigagi hästi.

Päeval, mil unine Räpina linn on mattunud aasta esimese lumevaiba alla, jagub kuhjaga elevust nii kohaliku bussijaama esisele platsile kui samas hoones asuvasse Provintsi kohvikusse. Kui bussijaama ees võib kohata noori bemarisõpru, kes esimesest lumest viimast võtavad ja suurel parkimisplatsil tümaka saatel sõõrikuid veavad, käib kõrtsis sees aga paras sagimine. Kõlaritest möirgavad räpipundi 5MIINUST parimad nilbused ning lava ees askeldavad kaks töökat kaunitari – ansambli Kapriiz solistid Regina Salumäe ja Gerty Kallak. Reipalt tassivad nad autost suuri kõlareid ja ühendavad juhtmeid. Naisi on ees ootamas järjekordne töö-öö.

Edasi lugemiseks: