Sisuturundus
24. november 2022, 09:00

SUUR DUELL: Ženja Fokin ja Victoria Villig panid end proovile, kumb suudab klõpsata mobiiliga parema foto!

Stilist ja moeekspert Ženja Fokin ning noor ettevõtja ja sisulooja Victoria Villig võtsid vastu Huawei väljakutse ning panid end proovile, et selgitada välja, kumb neist oskab nutitelefoniga paremaid pilte klõpsida.

Nii Ženja kui Victoria sotsiaalmeediakontodelt leiab sadu imelisi pilte inspireerivatest reisidest, põnevatest sündmustest, säravatest inimestest, silmapaistvatest outfittidest kui ka paljust muust, mis nende ümber igapäevaselt toimub. Nende pildid ja videod, olgu siis storyde või reelsidena, on enamasti nii inspireerivad, et saavad alati sadade ja tihti koguni tuhandete inimeste tähelepanu. Huawei tegi aga mõlemale ettepaneku osaleda Huawei Mate 50 Pro väljakutses, et selgitada välja, kui hästi õnnestub neil püüda pildile emotsioone kolme erineva kategooria raames.

Kuidas püüda telefoniga pildile kaunid hetked pimedal ajal?

Esimene vihje nii Ženjale kui Victoriale on seotud ööfotograafiaga, sest ka pimedas pildistamine on üldjuhul paras väljakutse – isegi vilunud fotograafidele. Kuigi linnatulede ja jõulukaunistuste sära, koidiku ja videviku või hoopis sumeda lõkkeõhtu jäädvustamise taga peitub suur soov neid hetki piltide ja videote vahendusel taas läbi elada, ei pruugi tulemus napi valguse tingimustes kuigi elutruuks kujuneda.

Ženja Fokini foto

Nii panevadki mõlemad suunamudijad end Huawei fotoväljakutses proovile ning katsetavad, kui hästi õnnestub neil teha pilte telefoni öörežiimiga. Eelise siin annab aga see, et tänu nutitelefonide pidevale arengule on nüüd uusimates mudelites nagu Mate 50 Pro olemas ka eriti võimas valgustundlikkus, mis on võrreldav peegelkaameratega, ja algoritmid, mille abil saab teha teravaid ja detailseid öiseid võtteid koos kalibreeritud heledusega ning külmade ja soojade toonidega. See tähendab, et telefonikaamera öörežiim võimaldab jäädvustada kvaliteetseid fotosid ka ilma et objektide piirjooned ära hajuksid, elemendid pildilt suure kontrasti tõttu ära kaoksid või värvigamma ebarealistlikuks muutuks.

Victoria Villigi foto

Makrovõte – kui täpseid detaile saab telefoniga jäädvustada?

Teiseks vihjeks mõlemale tuntud suunamudijale on teha üks eriti detailne lähivõttefoto. Detailsed lähivõtted on fotograafias täiesti omaette kategooria, mida nimetatakse makrofotograafiaks, ja mida saab tänapäeval pildistada ka uute võimsate telefonikaameratega. Makrofotod võimaldavad tuua välja tavapäraselt mitte nii silmapaistvad detailid ja tekstuurid, olgu tegemist taimede, dekoori või muu põnevaga meie igapäevaümbruses.

Teravad ja täpsed lähivõtted teeb üldjuhul keeruliseks see, et pilt võib pildistamisel ka kõige kergema värisemise puhul udune jääda. Samuti ei ole iga telefoniga võimalik pilti liiga lähedalt teha, sest fokusseerimine sel juhul enam ei toimi. Õnneks on uued nutitelefonide mudelid selles osas aina paremad ning toetavad tänu lainurk-makrokaameratele ka supermakropildistamist, mis võimaldab suurendada detaile ning esitada neid erakordselt selgelt. Sama kehtib ka videote jäädvustamise kohta – tänu uutele mudelitele nagu Mate 50 Pro ja selle võimsale kaameratehnoloogiale, jäävad isegi liikuvad stseenid suurendatud võtte korral teravaks ja detailseks.

Sinu selfie ütleb Sinu kohta kõik

Kolmas ülesanne mõlemale tuntud sisuloojale on jäädvustada üks vinge portreefoto. On selge, et hea portree või selfie on tänast tihedat sotsiaalmeediasuhtlust arvestades oluliseks visiitkaardiks, mis ütleb inimese kohta üsna palju – mis meeleolus ta on, kuidas välja näeb ning millise sõnumi soovib oma emotsiooniga teistele edasi anda.

Väljakutse kolmanda ülesande raames saavad nii Ženja kui Victoria proovida järgi uusimaid võimalusi, mida nutitelefonidega portree pildistamine pakub. Nii näiteks saavad nad testida Mate 50 Pro mudeliga, kuidas telefon portreepilte tehes foto üksikosasid segmenteerib ning selle abil portree tausta soovi korral hägusamaks muudab, et esiplaanil olev inimene paremini esile tõsta. Samuti saavad nad proovida telefoni suure füüsilise ava ja optilise taseme algoritmide võimalusi, mille abil näiteks pildil nahka siledamaks muuta, nahatooni loomulikumaks töödelda või silmadele sära lisada. Muide – tänu ülivingele periskoop-kaamerale ja 100-kordsele suumile saab selliseid portreepilte jäädvustada teravana ka siis, kui telefon asub kaugemal ning on sisse suumitud.

Jälgi Ženja ja Victoria seiklusi nende Instagrami lehtedel! Viska pilk peale ka Huawei Instagrami ja Facebooki lehtedele, et näha jäädvustatud fotosid ning hääleta kõige vingema foto poolt. Hääled mõlemas kanalis liidetakse ja nii selgub võitja!