Film
21. november 2022, 12:24

UUS NETFLIXIS | Kummituslaev keset ookeani. „1899“ on reaalsusega mängiv sügav müsteerium, mis nõuab vankumatut tähelepanu

Netflixis 2017 linastunud hittulmeka „Dark“ tegijad on tagasi uue ja lummava seriaaliga „1899“. Iga müstika, õuduse ja ulme fänn peaks olema praegu elevil, sest loojad Baran bo Odar ja Jantje Friese teavad hea müsteeriumi valemit ning see toimib ootuspäraselt. See salapärase sisuga seriaal kasutab ajatut teemat – müstiline kadunud kruiisilaev keset ookeani. Neli kuud kadunud olnud Prometheus saadab äkki välja oma asukoha ja selle signaali korjab ülesse New Yorki teel olev Cerberus.

Leitud Prometheus on täis peidetud saladusi ja lõhutuid füüsika seaduseid. Mis juhtus selle laeva pardal? Kus on kõik reisijad? Mis on see salapärane pardalt leitud püramiid? Cerberus ja Prometheus on täpselt samasugused aurulaevad ja kuuluvad samale firmale ning juhuslikult just nemad satuvad kadunud laeva otsa? Ja kompanii ainukene vastus kapteni küsimusele, et mida nad tegema peaksid on järgmine – „Uputa laev“.

Kogu selle salapärase sündmuse keskel on trobikond mitmekeelseid karaktereid, kellel kõigil on mingi oma peidetud motivatsioon jõuda New Yorki.

Edasi lugemiseks: