MADAM ehk elukestva õppe tudeng Andrus Vaarik.

Foto: Remo Tõnismäe
Inimesed
16. november 2022, 18:44

EMTA kaasaegsete etenduskunstide ja näitleja eriala tudengid tõid vaid viieks õhtuks lavale pöörase identiteedikabaree „DRAG SHOW vol3“

GALERII | LIHTSALT RABAV IDENTITEEDIKABAREE! Kui kaua võtab aega, et Andrus Vaarikust saaks sillerdav drag queen? (10)

„Oo, te olete kapist välja tulnud! Väga tore! Oo, te olete kappi tagasi läinud? Miks küll?!“ küsitleb, kiidab ja noomib punases litterkleidis ja kõrgeil kontsil hõljuv madam publikut. Tema ruugel juuksepahmakal troonivad suled. Punased, üks neist mustajutiline. See on näitleja Andrus Vaarik, identiteedikabaree madam, kes publikut ja esinejaid pikkade ripsmete plaginal piire ületama ergutab. Sinnamaani, et publik tema leebel käsul üksteist embab ning suudleb. Hea küll, tegu on põsesuudlusega, ent neid lembehetki jagavad omavahel nii võhivõõrad, pooltuttavad kui ka vanad sõbrad.

Selleks aga, et tippnäitleja Andrus Vaarik üldse lavale särama ja sillerdama pääseks, tuleb tal grimmitoolis tublisti aega veeta. Grimmikunstnik Merlin Tovstiku käe all. Et sünniks madam, identiteedikabaree perenaine. Aega selleks kulub poolteist tundi. „Minu jaoks on see väga huvitav,“ tunnistab Andrus. „Hoian vahepeal silmad meelega kinni, sest tahan jälle mõne aja pärast näha, kuidas ta arenenud on!“ Merlin, kes parajasti Andrusele kunstripsmeid külge liimib, pahvatab naerma. „Jaa, sest Merlin ei tee kunagi ühte ja sama grimmi,“ jätkab tulevane madam häirimatult, muie suunurgas. „Ja kui ma silmad mõne aja pärast jälle lahti teen, siis ma üllatun ja jahmatun, sest näen jälle inimest, kes kadestamisväärselt armastab oma tööd ja suudab sellesse alati mingi loomingulise momendi sisse panna. See ongi kõige tähtsam.“ Tähtis on seegi, et iga grimmikorraga muutub madam aina särtsumaks. Samm-sammult. Täpselt nii saabki kaunismees Andrusest efektne daam.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99