Foto: Aldo Luud
Saund
22. november 2022, 10:59

MIS KÜLL TOIMUB? Punkbänd Paranarkar Eesti noortest: kes on juba 14aastasena jõudnud teha neli-viis aborti, kes teevad narkotsi ja joovad alkot...

Tudengilinna noored Mia Rannu (19), Rasmus Võsa (21), Mike Nutt (21) ja Liisi Tõnumaa (22) ei karda oma arvamust välja öelda ka teemadel, mis paljusid ehmatusest võpatama panevad. Neli noort lõid kolme aasta eest punkansambli Paranarkar, mille eesmärk pole mitte lihtsalt baarides lämiseda ning pille käes hoides äge paista, vaid hoida oma loominguga näpp pulsil valukohtadel, millest ühiskonnas veel nende meelest liigagi vähe räägitakse.

„Pedofiilia, seksuaalkuriteod, inimestevahelised vägivaldsed konfiliktid, mis võivad lõppeda surmaga. Tõsised teemad,“ toob trummar Mike näiteid inspireerivatest teemadest. „Oleme lüürika poolest hästi ühiskonnakriitilised. Torgime neid teemasid, mida kuskil meedias nii palju ei kajastata,“ lisab bassisist Liisi.

„Paranarkar sai alguse niimoodi, et mina, meie esimene bassist ja Ats kõndisime õhtul linnas ringi. Kuskilt oli tunda natuke kanepilõhna. Ühtäkki käis peas mõte, et mina küll avalikult midagi sellist teha ei julgeks, et ma oleks nagu paranoiline narkomaan. Sellest tekkis seos, et ahah – paranarkar. Teeme bändi!“ kirjeldab solist Mia kõlava nimega bändi tekkelugu.

Tõsi, algul keegi sõpradest bänditegemist kuigi tõsiselt ei võtnud ning Paranarkarist käis jutt üksnes lõõpimisi.

Edasi lugemiseks: