Eesti uudised

ISA ON SÕJAS, EMA RABAB TÖÖD: kuidas saavad põgenike lapsed kohaneda Eesti eluga? Üks nipp: mine metsa! (4)

LISA KOMMENTAAR

e.16. november 2022, 10:35
Segregatsioon? A mis siis saab, kui selgub, et lambaid tuleks ikkagi õpetada lambakeeles ja kitsi kitsekeeles? Kujutan ette, et kui mind päästaks sõbralik aga täitsa võõra keele ja argikäitumisega hõim, jääksin ikkagi omasid igatsema. Eesti valitsus on nagu mingi vaakumpump või segumikser, mis püüab luua halli, rahvusetut-sootut euroinimest. Nõukaajal loodi nõnda 'nõukogude inimest'. Õnneks kommarid olid nii nürid praktikud, et tegelikult kasvasin/viibisin kogu 1970-80-te stagnaaja täielikult eestikeelses kasvukeskkonnas. Uskumatu vedamine võrreldes tänase eesti lasteaia/kooliga!
Njah15. november 2022, 16:59
Jutt on ilus! Õigupoolest paber kannatabki ju kõik! Aga teeme siis nii, et see "abi" on siis olemas neile ka koolis mitte nii, et toolid lendavad läbi seina kui vihastavad ja laualt lendavad kõhtu parimad palad samas kui supi peale ainult krinpsutatakse nina....hää veel et sisse ei sülitata jääb ikkagi ka "pärismaalastele" midagi solkimatut süüa. Saavad nad ültse midagi muud süüa peale koolitoidu? Või käibki slaavi "-integreerumine" sedasi - "pärismaalastelt kõike eest ära krabades olgu endal juba kui palju tahes toitu kõhus!!??? Äkki "riigike" hindaks oma reaalset võimekust !!
jura15. november 2022, 16:36
Vaatleja15. november 2022, 15:58
Järjekordne pisarate kiskumise lugu, kuigi jah sõda ongi nutmist väärt. Aga pealkiri? Kas meil Eestis on vähe perekondi, kus nii ema kui ka isa rabavad tööd, et ära elada, ma ei mõtle karjääri inimesi, vaid töötajaid. Ja palju neist põgenikest Eesti keelt õpivad ning on nõus Tallinnast lahkuma? Lühidalt JURA.