Albert Stepanjan synnipäev Kadrioru lossis.Foto: Tiina Kõrtsini
Õhtulehe horoskoobid
6. november 2022, 18:08

GALERII | NOOBEL: hüpnotisöör Albert Stepanjan pidas oma 63. sünnipäeva Kadrioru lossis (6)

Sünnipäevalaps Albert Stepanjan on mees nagu orkester. Lisaks sellele, et ta valdab hüpnoosi ja paljusid muid põnevaid parapsühholoogiapraktikaid, on ta ka osav joonistaja, maailmameister jõutõstmises ja suur romantik. Oma sünnipäevaks andis ta välja uue muusikaalbumi pealkirjaga „Idamaine armastus“, see on järjekorras juba viieteistkümnes.

Hüpnotisööri sünnipäev Kadrioru lossis koosneski peaasjalikult muusikalistest etteastetest. Sest ka ilusal, lüürilisel muusikal, ütles Stepanjan, on tervendav mõju. Peakangelase enda kõrval astusid üles näiteks Erich Krieger ning kunstnikust endine allmaaliider Nikolai Bleskov.

Stepanjan ütles, et võttis kitarri kätte juba neljateistaastaselt ja sai ka kohe kinnitust, et muusika sillutab tee naiste südamesse. Tema viimane kogumik koosnebki ainult lembelauludest, mis on, nagu ta ise iseloomustab „lõunamaised, sentimentaalsed ja lüürilised“.

Albert Stepanjan sündis 5. novembril 1959. aastal Bakuus, on aga rahvuselt armeenlane. 1981. aastal kolis ta Eestisse. Stepanjan on öelnud, et on oma võimed pärinud osaliselt vanaemadelt, kes olid tervendajad. Lapsepõlves oli tal juhus, kus oleks karjääris ujudes peaaegu uppunud, kuid mingi salapärane jõud tõukas ta karjääri põhjast veepinnale tagasi ja poiss päästeti. See saatuslik sündmus muutis tema elu täielikult, sest pärast seda avastas ta endas üleloomulikud võimed, mida ta on järjest arendanud.

1980ndate lõpul olid hüpnotisööride seansid Nõukogude Liidus väga populaarsed, ka Stepanjan tuuritas toona oma šõudega mööda suur nõukogudemaad ringi.

1990ndatel oli ta Anatoli Kašpirovski kõrval teine parapsühholoog, kes andis Linnahallis oma hüpnoosišõusid täismajale.

Stepanjan on muuseas töötanud ka maalri ja miilitsana, kuid teda on kogu aeg tõmmanud maagia ning imede poole.

Stepanjani käe alt on tuule tiibadesse saanud mitmed Eesti hüpnotisöörid ja selgeltnägijad, teiste hulgas näiteks ka meie esoteerikailma praegune superstaar Ants Rootslane.

Inimesed käivad tema juures abi saamas, et vabaneda suitsetamisest, alkoholi- ja hasartmängusõltuvusest, ülekaalust, unetusest ja kõikvõimalikest hingehädadest.