PAHARDID: „Vasaku jala reede“ värvikamaiks kujudeks on kurjategijapaar Lihunik (Priit Võigemast, esiplaanil) ja Kärn (Taavi Teplenkov).

Foto: Kaader filmist
Film
28. oktoober 2022, 22:30

Kuidas õnnestus kümme aastat tagasi linastunud filmi „Vasaku jala reede“ meelitada nimekaid näitlejaid?

„Lõpuks olime Priiduga kell kolm öösel minu vannitoas ja küürisime oma riideid verest puhtaks.“

„Olime ise ka üllatunud, kui casting`ule tulid Priit Võigemast ja Taavi Teplenkov,“ tunnistab kümme aastat tagasi valminud filmi „Vasaku jala reede“ režissöör Arun Tamm, et selliseid näitlejaid nähes vajus režissööridel lihtsalt suu ammuli. Aga võib vist tõesti öelda, et kuna stsenaarium ning värvikad tegelaskujud olid ehk Eesti mastaabis mõnevõrra uudsed, siis tegidki need asjaolud võimalikuks selle, et kõik suurnimed ilma veenmata ning pooltasuta meie filmis ikkagi kaasa lõid.“

Kümme aastat tagasi valminud „Vasaku jala reede“, mis kandis alapealkirja „...ehk täitsa p...s.. 25 tundi“, valmis erakordselt väikese eelarvega. Kogumaksumuseks kujunes 36 500 eurot. Toona, filmi esilinastuse aegu, tõdes produtsent Andres Poom, et see on olematu ehk siis kõige väiksem eelarve, millega on Eestis filmi tehtud. Tüüpilisel Eesti filmil olla ligikaudu 15 korda suurem eelarve.

Edasi lugemiseks: