Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. oktoober 2022, 09:36

Juudivastased avaldused läksid Kanyele maksma miljardäristaatuse (8)

Viimasel ajal antisemiitlike avaldustega üles astunud Kanye West pole enam miljardär, kirjutab People.com. Mitmed suurfirmad nagu Adidas ja Gap on katkestanud räpikuulsusega koostöölepingud.

Eelmise aasta märtsis hindas ajakiri Forbes Kanye Westi (43) varandust 6,6 miljardile dollarile. Ent nüüd on tal varasemaga võrreldes lausa tühjad pihud: Forbesi andmeil on räpistaari varandus kahanenud 400 miljonile dollarile. See raha on pärit Westi arvukatest kinnisvaradest, muusikakataloogist ning 5-protsendisest osalusest eksabikaasa Kim Kardashiani trimmiva pesu firmas Skims. Kanyel on Forbesi andmeil ka kenake kogus sularaha.

Westiga on katkestanud koostöö nii Adidas, Gap kui Balenciaga moemaja. Adidase teatel on Kanye hiljutised kommentaarid ja teod olnud vastuvõetamatud, pahatahtlikud ja ohtlikud. „Need rikuvad meie firma väärtusi: mitmekesisust ja kaasamist, vastastikust lugupidamist ja õiglast kohtlemist.“

Kui Instagram ja Twitter sulgesid hiljuti Kanye solvavate sõnavõttude pärast juudi kogukonna aadressil tema kontod, otsustas West osta parempoolse sotsiaalmeediaplatvormi Parler. Millise summa eest, pole teada.

BBC teatel teatas Kanye senine pank JP Morgan Chase nende ärisuhte lõppemisest ning palus Westil oma arved pangast 20. novembriks ära viia. New York Timesi andmeil pole muusikul enam lepingut ka plaadifirmaga Def Jam Recordings – nende töösuhe sai otsa mulluse albumi „Donda“ ilmumise järel.