Foto: Erakogu
Inimesed
23. oktoober 2022, 12:00

„VAIMSELT TERVEKS“ | Lapsepõlves kogetud traumad tõid noore naise ellu depressiooni ja ärevuse: olin vaid 12aastane, kui ma jäin oma murega täiesti üksi

Aina rohkem tõstetakse maailmas vaimse tervise olulisuse teadlikkust. Ka meie oleme andnud oma panuse ja alustasime uue podcast’ide sarjaga „Vaimselt terveks”. Tänases saates on meil külas Kristi, kes jagab oma lugu võitlusest depressiooni, ärevuse ja vaimselt vägivaldse paarisuhtega.

Kristi oli vaid 12aastane, kui koges korduvat seksuaalset ärakasutamist. Perekonna tugi ja toetus oli sel perioodil tema jaoks aga olematu. „Surutigi neid tundeid alla, et see pole õige, mida räägid ja see pole õige, mida tunned. Keegi ei aidanud mind sel hetkel,“ räägib Kristi.

„Mitte keegi ei toetanud mind, kõik ütlesid, et sa sõnaotseses mõttes valetad, me ei usu sind ja see ei saa võimalik olla. Sealtmaalt hakkasin minu kõige sügavam depressioon,“ räägib naine.

Tema sõnul oli see kõige sügavam auk, kuhu ta vaimselt kukkunud on. „12aastaselt oled sa täiesti üksi. Sul ei ole mitte kedagi.“ Sealtmaalt algas võitlus sügava depressiooni ja ärevusega. Oma kogemust jagab ta ka vaimselt vägivaldse paarisuhtega.

Kuula täpsemalt podcast'ist „Vaimselt terveks“.