Inimesed

Artikkel ilmus esmakordselt 14.10.2022

ÕL ARHIIV | Eesti suursaadik Moskvas Margus Laidre: „Putini jaoks on sõda omandanud piibellikud mõõtmed ja seetõttu ollaksegi vajaduse korral valmis ka ennast hävitama.“ (10)

LISA KOMMENTAAR

e.15. oktoober 2022, 11:49
Venemaa riukalikkusest ja Lääne jõuetusest/saamatusest Läänemere kaldal on Margus Laidre kirjutanud huvitava raamatu "Dorpat". Lugesin 500 aasta tagustest sündmustest ja tõdesin: midagi pole muutunud. Endiselt elab Toompea oma elu, matsirahvas oma. Jälle käib lehmakauplemine mõnetuhandelise Taani, Poola või Rootsi väesalga (NATO?) toomise üle Eesti kaitseks, samas kui mõni teine lääneriik müüb hoopis moskoviitele moodsaid relvi. Kohalik rüütelkond oma taskust kulutusi teha ei taha, üksmeelt ei leita. Enamik äritseks-pidutseks muretult viimse hetkeni kuni venelaste järgmise rüüsteretkeni...
Putini lammas15. oktoober 2022, 11:29
Putinil tuleb Hiina rõõmustamine ja vene hävitamine hästi välja.
Nissan15. oktoober 2022, 09:49
Loodan väga, et kõik eestlased seisavad oma rahvuse eest ja sellega ka riigi eest. Ses mõttes Putin Ja Venemaa seisavad selle eest. Teises Maailmasõjas vahetati nn Internatsionalism ära natsionaalbolsevismi vastu. Seda just Churchilli nõudel. Meil Euroopa Liidus on ametlik ideoloogia liberalism, mis kujutab ju tegelikult Internatsionalismi. Stalin ütles, et Hitler on hull, võitleb kahel rindel. Õige eestlane peaks olema ka hull, kui tahab säilitada rahvust ja tema riiki.
Jeah14. oktoober 2022, 23:13
Putini kuritegelik režiim peaks äärmiselt tõsiselt võtma suhteliselt avatud tekstiga Joseph Borrelli hoiatusse, et mistahes tuumarünnaku korral hävitatakse Vene relvajõud. See tähendab kõiki relvajõude , mitte ainult okupeeritud Ukraina territooriumil.Venemaal puudub igasugune pädev võimekus õhutõrjeks kaasaegsete lääne hävitajate ja tiibrakettide vastu.
ADD14. oktoober 2022, 23:43
Tänane olukord on nii ettearvamatu, et Joosepi ütlemised ei loe midagi ega ka teiste ekspertide arvamised. Enamus ei uskunud, et Sergeid Serhidele ( tahan öelda, et ühed Vanjad teistele Vanjadele) kallale lähevad.
MaarjaM24. jaanuar 2023, 23:29
See kehtib siis, kui NATO (mille eelarve on vene omast üle 100x suurem) koheselt (vastu)ründab. Eesti jaoks oleks halvim, kui rinne siit kaks korda üle käib.
Puutini ainus mure on võimulpüsimine14. oktoober 2022, 22:49
Puutini partei on kaotanud ainuvõimu paljudes regioonides. Ja sõja võiduga kindlustaks puutini võimupartei võimulpüsimise ja riigi rahadest kuldse elu aegade lõpuni. Kas nad sooviksid oma lastelastele tuumalöökides kõrbemist sest sellist punkrit ei ole olemas kus aastate viisi varjul olla kui üldse ellu jäävadki.
Jah14. oktoober 2022, 22:46
Putin on vana inimene, kelle meel on lapse oma. Sellise lapse oma, kes PEAB saama oma tahtmise ja kes valmis kõik mängu panema, et saada seda, mida tahab. Kuna sellisel ärahellitatud lapsel on piiramatu võim, siis mõtleb ta ainult võidust. Seda, et ta ennast hävitab või et iga tegu on talle endale kahjulik, seda laps ei näe. Noo jälgige oma lapsi, mis nad teha suudavad, et ainult SAAKS tahetud asja endale. Kui kedagi kõrgemat kohal pole võib asi minna väga julmaks. Ja seda kõrgemat just Putinil pole. Tal on lisaks lapsemeelele veel pikaajaline kurjategemise kogemus, mida oskuslikult kasutab.
Loodame väga,14. oktoober 2022, 23:49
et selgeltnägijate ennustused täituvad ja seda meest järgmisel aastal enam ei eksisteeri.
Nimi14. oktoober 2022, 22:04
Moskva poliiteliidi soovunelm on korrata Süüria Khashami lahingut.