Foto: Capital Pictures/Scanpix
Inimesed
14. oktoober 2022, 19:58

HÜVASTI, HAGRID! Suri „Harry Potteri“ filmidest tuntud näitleja Robbie Coltrane (5)

Näitleja Robbie Coltrane suri 72aastaselt, kirjutab BBC. Coltrane'i kehastatud tegelaskujudest tuntuim on leebe hiiglane Rubeus Hagrid „Harry Potteri“ filmides.

„Tõenäoliselt mäletatakse Robbie't veel aastakümneid just Hagridina... see oli roll, mis pakkus rõõmu nii lastele kui ka täiskasvanutele, ajendades neid juba üle 20 aasta igal nädalal fännikirju saatma,“ ütles Coltrane'i mänedžer.

2019. aastal kirjutasid ajakirjandusväljaanded, et mees põeb osteoartriiti, millest tingitud sandistava valu tõttu tuli tal kasutada ratastooli. Robbie kannatas selleks hetkeks valu käes juba aastaid. „Vaevlen valu käes terve päeva,“ tunnistas ta varasemalt antud intervjuus. Tema seisund oli tingitud kõhre murdumisest ja Robbie sõnul oli tema põlv täielikult lagunenud.

„Harry Potteri“ saagas Draco Malfoy`d kehastanud Tom Felton kirjutas Twitteris: „Üks minu ilusaimatest mälestustest Harry Potteri filmimisest oli esimese filmi öised võtted keelatud metsas. Ma olin 12. Robbie hoolis kõigest ja kõigist, kes ta ümber olid. Pingutuseta. Ja ajas nad naerma. Pingutuseta.“

Ühismeedias mälestab Coltrane'i ka Potteri-raamatute autor J.K. Rowling. „Ma ei saa enam kunagi tundma kedagi, kes oleks Robbie sarnane. Ta oli uskumatu talent, täiesti ainulaadne ja mul oli tohutult õnn teda tunda, temaga koos töötada ja temaga koos naerda. Saadan oma armastuse ja sügava kaastunde tema perekonnale, eelkõige tema lastele.“