Margrethe 2015. aastal oma 75. sünnipäeval pereringis: vasakul kroonprints Frederik koos abikaasa Maryga, tagapool prints Joachim abikaasa Mariega.

Foto: Vida Press
Inimesed
4. oktoober 2022, 10:19

KAHETSUS: Taani kuninganna kommenteeris suure peretüli vallandanud otsust

Taani kuninganna Margrethe II kommenteeris viimaks otsust võtta oma noorema poja prints Joachimi lastelt printsi ja printsessi tiitel. Joachim ja tema pere on monarhi otsuse üle pisarateni haavatud. Avalikult on Taani kuninglikus peres varemgi suhteid klaaritud – Margrethe abikaasa prints Henrik oli oma naise peale nii haavunud, et ei lubanud end temaga ühisesse sarkofaagi sängitada.

Margrethe II (82) teatas hiljuti, et võtab neljalt oma kaheksast lapselapsest kuningliku tiitli. Otsus puudutab tema noorema poja prints Joachimi (53) nelja last kahest abielust: kolme poega ja tütart, kellest vanim on 23 ja noorim 11. Kuningakoja sotsiaalmeedias tehtud avalduses märgitakse, et samamoodi on tegutsetud teisteski Euroopa kuningakodades. Tõepoolest, Rootsi kuningas võttis oma kahe noorema lapse järglastelt kuninglikud õigused ja tiitlid juba mitu aastat tagasi.

Edasi lugemiseks: