Jeff Bezos koos abikaasa MacKenziega 2018. aasta kevadel Vanity Fairi Oscari-peol.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
29. september 2022, 11:39

Jeff Bezose eksnaise abielu kooliõpetajaga kestis vaid aasta

Maailma ühe jõukama mehe Jeff Bezose abielu purunes 2019. aasta algul, kui ilmnes, et Amazoni rajajal on salasuhe endise teletähe Lauren Sancheziga. Bezose eksabikaasa MacKenzie Scott abiellus mullu uuesti, kuid nüüdseks on seegi liit karile jooksnud.

Lahkuminek oma nelja lapse isast Bezosest tegi MacKenzie Scottist (52) maailma ühe rikkama naise. Erinevalt Jeffist lubas MacKenzie teha heldeid annetusi: ta teatas, et annetab poole oma 35 miljardi dollari suurusest varandusest elu jooksul või testamendis heategevusele.

Mullu naitus MacKenzie Dan Jewetti nimelise endise füüsikaõpetajaga. Abielust teatas Amazoni bossi eksnaine ultrarikaste veebiküljel Giving Pledge, kus ta oli heldest annetusplaanist teatanud. Väidetavalt olid Dan töötanud MacKenzie ja Jeffi laste koolis. Vastne abielupaar lubas jätkata MacKenzie filantroobitööd.

Kuid New York Timesi andmeil andis naine sel esmaspäeval Washingtoni osariigi kohtusse lahutuspaberid sisse. Jewett on lahutusega nõus, kirjutab leht. Varanduse jagamise tingimused on kokku lepitud lepingus, mida abikaasad ei avalikusta.