Mediteerimine õpetab lõdvestama keha, hingamist ja mõistust

Foto: Robin Roots
Inimesed
28. september 2022, 22:40

HÜVA NÕU | Stress, ärevus, frustratsioon, depressioon, läbipõlemine – 5 lihtsat soovitust, kuidas alustada tervendavat mediteerimist

Meditatsiooniõpetaja, enesehüpnoosi treener ja kirglik terapeut Brenda Randroo-Oja ehk Deva Lokita sõnab, et meditatsioon on meetod, millega reguleerida autonoomset närvisüsteemi, et oleks tasakaal sümpaatilise ja parasümpaatilise närvisüsteemi vahel. Mediteerimine õpetab lõdvestama keha, hingamist ja mõistust. Randroo-Oja jagab ka viite lihtsat soovitust algajatele, kuidas alustada mediteerimisega.

Randroo-Oja selgitab, et meie energia on niivõrd palju kogunenud mõistusesse, oleme harjunud hoidma ennast koguaeg tegevuses ning kaotanud ühenduse kehaga - me ei oska täielikult lõdvestuda ja mitte midagi teha. Meditatsioon on seega juba sellepärast meelele ja kehale kasulik, et aitab taastada selle kontakti. Läbi mediteerimise toimub tervenemine kogu kehamõistuse süsteemis tervikuna. Stress, ärevus, frustratsioon, depressioon, läbipõlemine – ka nende seisundite puhul on mediteerimisest väga suur abi.

Edasi lugemiseks: